REŠITE DA NA PRAVI NAČIN BRINETE O SVOM ZDRAVLJU Preventivni pregledi su jednostavni i dostupni u Preventivnom centru Doma zdravlja

19:07

24.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Nove analize koje nam omogućavaju da lakše dođemo do dijagnoze kod bubrežne isuficijencije rade se u laboratoriji Doma zdravlja takođe u Preventivnom centru gde se nalazi Savetovalište za dijabet, a sve u cilju ranog otkrivanja bolesti koje mogu da se leče, a kada govorimo o bubrežnoj isuficijenciji, jednom analizom se bolest koja dovodi do propadanja bubrega može preduprediti ako odlazimo na poreventivne i sistematske preglede koje obavljamo uz zdravstvenu knjižicu.

– Savetovalište za dijabet rana dijagnostika i hronične bubrežne isuficijencije koja se radi iz urina je vrlo lako, nezahteva puno vremena, bubrežna hronična isufijencija se otkriva na vreme. Ne samo osobama koje se leče od dijabetesa već i gojaznim pacijentima i kardiovaskularnim pacijentima, to je novina,rekla je dr Tanja Aleksić.

Dermatoskopija koja je u Domu zdravlja rađena još 2018. kao pilot projekat sada se nastavlja i važana je zbog rane dijagnostike karcinoma kože, ističe doktorka Aleksić.

– Dosta lekara je edukovano u 5 ordinacija se radi dermatoskopija i kasnije te pacijente šaljemo kožnom lekaru ili u bolnicu ili plastičnom hirurgu da daju dijagnostiku i terapiju, dodaje dr Aleksić.

Dostupnost preventivnim pregledima je jednostavna i laka važno je samo da rešite da na pravi način brinete o svom zdravlju i odlazite kako na preventivne tako i na sistematske preglede koje možete uraditi kod svog izabranog lekara.

(Pančevac)

DOM ZDRAVLJA PANČEVO U sredu preventivni pregledi za zaposlene u Poljoprivrednoj školi povodom Svetskog dana borbe protiv raka dojke

VELIKI ODZIV GRAĐANA U PANČEVU: Uspešno sprovedeni preventivni pregledi štitne žlezde

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.