UŽIVO Predsednik Vučić uručio Grenelu Orden srpske zastave prvog stepena

13:05

25.10.2023

Podeli vest:

Pritnscren/YT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručuje Ričardu Grenelu Orden srpske zastave prvog stepena za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

– Sa ponosom i zahvalnošću mogu da kažem da uručujem orden prijatelju Srbije. Objektivnost, intelekatualno i političko poštenje. Razgovori sa njim nisu uvek bili laki. Danas odajući priznanje ponovo potvrđujemo našu nepokolebljivu posvećenost razvoju odnosa Srbije i SAD. Ambasadore Grenelu, hvala vam – naveo je predsednik.

Predsednik Vučić uručio je, potom, priznanje Ričardu Grenelu.

– Hvala vam mnogo, drago mi je da vas vidim. Zaista sam počastvovan. Kao što znate, ja volim ljude ovde – naveo je Grenel.

Grenel je bio američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine u vreme administracije predsednika Donalda Trampa.

Printscreen/YT

Odluka o odlikovanju Grenela doneta je povodom Dana državnosti, 15. februara ove godine, a tom prilikom je Grenel zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i narodu Srbije povodom priznanja koje mu je dato.

„Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, celoj Vladi Srbije i narodu Srbije za ovo veliko priznanje. Danas sam dobio najveću čast najviša čast Orden srpske zastave prvog stepena“, naveo je tada Grenel na društvenoj mreži X.

(Pančevac)

OPET NAM SE NA KOSOVU I METOHIJI LAZARI RAĐAJU Predsednik Vučić primio porodicu Janković: Počastvovan sam da budem Lazarov kum FOTO

PREDSEDNIK VUČIĆ NA PREZENTACIJI PRONAĐI ME SISTEMA: Ko, ako ne deca, može biti važniji za društvo, niko!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.