VUČEVIĆ PREDAO LISTU „ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA NE SME DA STANE“ SNS uz listu dostavila i 92.637 potpisa podrške građana

13:40

02.11.2023

Podeli vest:

SNS

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao je u 12 sati Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ za parlamentarne izbore.

Srpska napredna stranka prva je stranka koja je predala izbornu listu RIK-u, uz koju je dostavila i 92.637 potpisa podrške građana.

Nosilac liste je predsednik Republike Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, a prvi na listi je Miloš Vučević.

Vučević je listu predao zajedno sa funkcionerima stranke i koalicionim partnerima i istakao da kandiduju program za Srbiju, ideju za Srbiju, kandiduju viziju za Srbiju.

„Sa velikim zadovoljstvom i ponosom smo predali kandidaturu liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ sa podrškom 92.637 građana Srbije sa biračkim pravom.

Taj broj potpisa smo skupili za manje od četiri sata, u svim krajevima Srbije i za nas ta činjenica nije samo tehnički podatak nego i predstavlja postrek i motivaciju da na najbolji način iznesemo kampanju koja je pred nama“, rekao je Vučević novinarima nakon predaje liste.

Vučević je naglasio da je Srpska napredna stranka kandidovala dobre ljude, zajedno sa koalicionim partnerima.

„Naša snaga je u narodu, naša snaga je u građanima. Iako smo po anketama autsajderi verujem da je ovo pobednička lista i verujem da će ova lista dobiti podršku najvećeg broja građana Srbije na izborima koje će se održati“, rekao je Vučević.

Vučević je pozvao građane Srbije da izađu u što vrećem broju na izbore 17. decembra.

„Izbori su festival demokratije, praznični dan. Odlučujemo o našoj kući, odlučujemo o Srbiji. Odlučujemo kako želimo da živimo. Odlučujemo kuda i kako vidimo Srbiju u narednom periodu. A mi, ponavljam, kandidujemo program za Srbiju, kandidujemo ideju za Srbiju, kandidujemo viziju za Srbiju“, istakao je Vučević.

Dodao je da je SNS spremna da do 2027. godine ispuni viziju i pomogne da Srbija ostvari ekonomski rast.

„Može Srbija da dostigne taj ekonomski nivo i standard da prosečna zarada bude 1.450 evra. Da prosečna penzija bude 620 evra. I da minimalna zarada, garantovana zarada bude 650 evra u Srbiji. Uz sve one velike infrastrukturne projekte koji se rade. I, naravno, da čuvamo Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu. Srbiju koja čuva svoj integritet, suverenitet, koja se bori za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali koja čuva mir, jer je to interes svih građana Srbije“, poručio je Vučević.

Vučević je rekao da je Srbija u prethodnoj deceniji preživela velike izazove, ali da je uzimajući u obzir sve poteškoće ostvaren veoma dobar rezultat.

„Podigli smo standard građana, poboljšali kvalitet života, završili mnoge nove velike infrastrukturne projekte, vratili dostojanstvo i integritet i ponos Srbiji, ali nas čeka drugo poluvreme“, rekao je Vučević.

Istakao je da je na građanima Srbije da odluče, da li žele da se vratimo u period do 2012. godine. Možda se to nekom čini da je nemoguće, ali nažalost to je lako moguće i to mnogo brže ili mnogo kraće vremenskom intervalu nego što vam je potrebno da napredujete, možete padati i propadati.

Mi ne želimo da Srbija stoji i pored svih izazova koje nas okružuju, smatramo da Srbija mora da ide napred, da ne sme da stane i da takvu Srbiju živimo i za takvu se politiku borimo“, poručio je Vučević.

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.