JKP HIGIJENA: Sve spremno za zimske vremenske prilike

13:54

21.11.2023

Podeli vest:

JKP „Higijena” Pančevo

Javno komunalno preduzeće „Higijena“ Pančevo pripremilo se za zimske vremenske prilike.

Radna jedinica „Čistači“ zadužena je za čišćenje snega sa pešačkih staza, prilaza pešačkim prelazima i javnim ustanovama i posipanje soli i emulzije za sprečavanje leda, na bazi kalcijum-hlorida.

Četrdeset radnika bude uposleno u dnevnoj i noćnoj smeni, a njihov raspored zavisi od intenziteta snega. Izlaze na teren kada visina snežnog pokrivača pređe 5 cm, po prestanku padavina. Ukoliko se one ne zaustave, posao se ipak započinje da bi građani mogli bezbedno da se kreću i grad nesmetano funkcionisao.

U slučaju debljeg snežnog pokrivača, zahvaljujući dobroj organizaciji, po potrebi i preraspodeli kolega iz drugih pogona, zaposleni budu spremni za zimske poslove, bez zaostajanja u redovnom čišćenju grada i pražnjenju kanti i kontejnera. Održavaće se i prohodnost pristupnog puta do deponije.

U magacinu je pripremljeno dovoljno soli i tečnosti. Mehanizaciju čine dve male utovarne mašine sa kašikom i daskom za sneg, traktor sa daskom za čišćenje snega, traktor za posipanje tečnosti, rasturivač soli i kontejner za so koji se postavlja u centru grada radi samoposluživanja.

Vremenska prognoza prati se svakodnevno radi pripravnosti, navodi se u saopštenju JKP „Higijena“ Pančevo.

RECIKLAŽNI CENTAR JKP HIGIJENA: Otpad koji sakupljamo na ovaj način neće više završavati na deponiji

(Pančevac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.