DRUŽENJE PENZIONERA IZ KRIVE PALANKE I JABUKE: Planovi za produbljivanje saradnje i međusobno povezivanje

21:39

23.11.2023

Podeli vest:

Pančevac

Članovi Udruženja penzionera iz Krive Palanke posetili su Udruženje penzionera invalida rada u Jabuci, kao i Udruženje Makedonaca „Ilinden“ Jabuka. Penzioneri nisu krili zadovoljstvo što ponovo imaju priliku da se vide sa svojim sunarodnicima. Prema rečima Trajčeta Davidovskog, predsednika Udruženja penzionera iz Krive Palanke, zainteresovanost za dolazak u Jabuku bila je velika.

Pančevac

– Radujemo se novoj inicijativi o produbljivanju saradnje između penzionera iz Krive Palanke i Jabuke. Veoma je važno da se povežemo kako bi i buduće generacije znale svoje korene. To je cilj ovih susreta. Iz Krive Palanke je u posetu Jabuci došlo oko 50 penzionera. Svi imaju rodbinu i prijatelje ovde i ovo je bila prilika da se vide – kaže Davidovski.

Ovakvi susreti su veoma značajni za druženje, razmenu ideja i pravljenje planova za buduću saradnju, istakao je Blagoja Sokolovski, predsednik Udruženja „Ilinden“ Jabuka.

– Čast nam je da ugostimo naše sunarodnike iz Krive Palanke. Poznato je da su se kolonizacijom u Jabuku doselile brojne porodice upravo iz Krive Palanke. Drago mi je što će se naša saranja podići na viši nivo i što će se sve generacija međusobno povezati – ističe Sokolovski.

Privatna arhiva

Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice, najavio je bratimljenje makedonskog grada Kriva Palanka i Jabuke.

– Ovo nije prvi dolazak Udruženja penzionera iz Krive Palanke u Jabuku, ovakvi susreti su već postali tradicionalni. Postoji inicijativa da se pobratime grad Kriva Palanka i Jabuka. To je aktivnost koja nas očekuje prvih meseci 2024. godine. Očekujemo uskoro da grad Kriva Palanka donese odluku, a ovde MZ Jabuka. Odmah nakon potpisivanja memoranduma, u toku sledeće godine, kada nas očekuju brojni jubileji, kao što je 20 godina postojanja Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice, ali i 20 godina od institucionalnog organizovanja Makedonaca u Republici Srbiji i osnivanja udruženja, 60 godina postojanja KUD „Vasil Hadžimanov“ iz Jabuke, planira se manifestacija „Svepalanački susreti“ u Jabuci. To bi značilo druženje, ali i međusobno povezivanje različitih institucija iz Krive Palanke i Jabuke –  najavio je Veličkovski.

OVO MI JE 7 NAJBOLJIH DANA U ŽIVOTU Učenici Muzičke škole i osnovci iz Jabuke uživali u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama! FOTO

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.