OVO MI JE 7 NAJBOLJIH DANA U ŽIVOTU Učenici Muzičke škole i osnovci iz Jabuke uživali u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama! FOTO

14:00

20.11.2023

Podeli vest:

Pančevo ima svoje dečije odmaralište na Divčibarama još od 70-tih godina prošlog veka, a od 2004.godine ovde borave deca čiji boravak sufinasira grad iz lokalnog budžeta pomažući na taj način roditeljima da uz minimalan trošak decu pošalju na sedmodnevni odmor.

Privatna arhiva

Dečije odmaralište na Divčibarama ovog leta je delimično renovirano. Saniran je oštećeni krov, ofarbane i učvršćene ograde, urađena je nova hidroizolacija , zamenjena su vrata i dušeci i kupljen nov nameštaj za zajedničke prostorije. U novom ambijentu trenutno uživaju đaci iz Osnovne škole iz Jabuke i učenici Muzičke škole iz Pančeva:

– Ovih 7 dana na Divčibarama bilo mi je najboljih 7 dana u životu- rekla je Teodora Basta, učenica Muzičke škole.

Njena drugarica Nada Gajić još je dodala:

– Pamtiću sve ovo po dobrim prijateljima, po vežbanju i poboljšanju sviranja na violini, jer sam ovde dosta napredovala.

Miša Holok i Ksenija Čavoški koje smo zatekli na zajedničkom času violine napominju da će im ovaj 7-dnevni boravak ostati u lepoj uspomeni.

-Sve ovo ću pamtiti po drugovima, jer sam stekao mnogo novih i ovde mi je lepše da sviram nego u Pančevu- rekao je Miša, a Ksenija je još dodala:

– Dosta sam se poboljšala na violini, a nisam ranije dobro svirala, sad sam ovde nešto novo naučila.

Privatna arhiva

 

Tokom godine u odmaralištu boravi oko 4000 dece. U odmaralištu o bezbednosti dece 24 sata brine 12-oro ljudi koji im obezbeđuju sve što je potrebno za prijatan boravak u samom objektu, a i u prirodi. Tu su uvek i lekari koji vode računa o zdravlju dece.

Javno preduzeće „Urbanizam” brine o odmaralištu i ovde već planiraju nove investicije i izgradnju savremenog dečijeg igrališta:

-Pančevo je jedini grad u Srbiji koji ima ovakav tip odmarališta i koji subvencioniše boravak 7 dana. Roditelji plaćaju samo 3.000 dnevno pun pansion. Ovaj objekat namenjen je deci školskog uzrasta, imamo i specijalne škole kao što su Mara Mandić i muzička I baletska škola, polaznike regionalnog Centra za talente i sportiste sa teritorije našeg grada- istakla je Iva Stojanov iz JP „Urbanizam”.

Privatna arhiva

Pored nastave u prirodi, deca ovde uživaju i u dugim šetnjama upoznajući tako sve lepote Divčibara, a dolazak iz grada na ovakvo jedno mesto svima mnogo znači i prija i zato ne čudi što su svi kapaciteti popunjeni tokom čitave godine.

(Pančevac/G.J.)

ODMARALIŠTE NA DIVČIBARAMA, SVEDOK PANČEVAČKIH DETINjSTAVA Tokom godine u „vazdušnoj banji” boravi oko 4.000 dece

IGRANJE, DRUŽENJE I BORAVAK U PRIRODI Deca iz Starčeva, Brestovca i Kačareva uživali u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.