SKANDALOZNE PRETNJE TZV. KOSOVA: Đoković i Srbija na udaru zbog pesme „Veseli se srpski rode“

Teniski savez tzv. Kosova nazvao je puštanje pesme provokacijom i uvredom za njihov narod.

18:21

24.11.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: tennis.serbia

Teniski tim Srbije ostvario je uspeh na Dejvis kupu, plasiravši se u polufinale nakon pobede nad Velikom Britanijom. Tokom ovog meča, pesma „Veseli se srpski rode“ Danice Crnogorčević došla je u prvi plan, pošto je puštena prilikom ulaska Miomira Kecmanovića i Novaka Đokovića. Reakcija Teniskog saveza takozvanog Kosova nije izostala, nazivajući puštanje pesme provokacijom i uvredom za njihov narod.

U saopštenju se najavljuje podnošenje zvanične žalbe Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) i drugim relevantnim institucijama.

„Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo“, navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

Osim toga, ističu da ovo nije prvi put da Novak Đoković čini „prestup“, podsećajući na incident u maju na Rolan Garosu, gde je nakon pobede na kameri ispisao „Kosovo je srce Srbije“.

(Pančevac/sportal/Blic)

ĐOKOVIĆ O TRETMANU U MALAGI: Ovo nisam doživeo, tražili doping test dok sam se zagrevao za meč

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.