VATRA PROGUTALA ŠTALU U TOPOLI, STRADALE SVE ŽIVOTINJE: Trišići ostali samo sa 2 psa i nekoliko kokošaka

10:37

29.11.2023

Podeli vest:

RINA

TOPOLA – Požar velikih razmera zahvatio je pomoćni objekat i štale porodice Trišić iz sela Belosavci kod Topole. Stradale su sve životinje koje su nalazile u njima i hrana pripremljena za zimu, a od objekta je ostalo samo zgarište.

– Otišli smo na punoletstvo kod unuka, oko 17 časova su sina obavestile komšije da je došlo do požara na pomoćnom objektu gde su bile smeštene životinje, stočna hrana i drva za zimu. Vatrogasci su brzo stigli i komšije su pomagale, ali kad smo supruga i ja došli sve je već bilo izgorelo. Tu sam imao svinju od 300 kilograma planirao sam ovih dana da je koljem za zimu, dva manja praseta kupio sam ih za slavu, devet ovaca sjagnjenih, devet metara drva, dvesta bala sena, dva bureta puna hrane, sve je to izgorelo, ostali smo samo sa dva psa i nekoliko kokošaka koje su bile dalje od te zgrade, kaže Radojko za RINU.

 

Radojko Trišić i njegova supruga Đeva doselili su se davnih godina u selo Belosavci nadomak Topole. Na jednom proplanku skućili su se i podizali decu a sve što su stekli sagradili su svojim žuljevitim rukama od novca iz nadnice. Međutim, već treći put za nekoliko godina na njihovom imanju dolazi do požara. Njegova supruga vidno potrešena kroz suze priča, kako su ona i suprug celo leto proveli u nadnici i sve što su kupili s mukom su zaradili.

– Celo leto radimo da bi imali za zimu jer ne radimo u fabrikama, kupovali smo unapred da bi imali za zimu jer u tom periodu nema posla i nema novca. Svinju smo kupili za slavu i za klanje sad nemamo ništa, ja i suprug kupujemo lekove oboje smo stariji ljudi, ja sam nedavno imala infrakt, mnogo nam je teško, kaže Đeva.

Ceo slučaj prijavljen je nadležnima a Trišići sumnjaju da je požar podmetnut jer u objektu nije bilo struje. Oni ističu da su već dva puta imali požar na imanju a za jedan je utvrđeno da je izazvan ljudskim faktorom.

Ovo dvoje vrednih i poštenih ljudi zimu će dočekati u teškim uslovima, ali nada u bolje sutra i vera u dobre ljude ih ne napuštaju. Kako su nam rekli, već su ih kontaktirali prijatelji i rođaci nudeći im pomoć a ono što im je trenutno najpotrebnije to su drva za ogrev.

(Pančevac/RINA)

 

PRVI SNIMAK SA MESTA NESREĆE U AŠANJI: Motociklista se zakucao u „BMW“ i poginuo na mestu VIDEO

SAOBRAĆAJ U PREKIDU IZMEĐU IVANJICE I NOVOG PAZARA: Na tom mestu vladaju surovi uslovi, možete biti zavejani u nekoliko minuta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.