DRŽAVA DAJE DVE VRSTE SUBVENCIJA ZA STARE ZANATE Rok za prijavu 6. decembar, a EVO KAKO DA KONKURIŠETE

Prva vrsta subvencija namenjena je zapošljavanju radnika kod privrednog subjekta koji se bavi tradicionalnim zanatima, a druga za promociju proizvoda i usluga starih zanata.

08:40

03.12.2023

Podeli vest:

Stari zanati
Pixabay

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine pozvalo je privrednike da se prijave na konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji u 2023. godini.

Privredni subjekti prijavljuju svoje projekte isključivo na obrascu SZTZ (koji je sastavni deo konkursne dokumentacije) i mogu da konkurišu za dodelu subvencija za jednu namenu.

Subvencije se mogu koristiti za zapošljavanje radnika na tri meseca kod privrednog subjekta koji se bavi tradicionalnim zanatima. U tom slučaju zanatlija će moći da konkuriše za subvenciju od 240.000 dinara.

Druga vrsta subvencija namenjena je za promociju proizvoda i usluga starih zanata, kroz organizaciju radionica i obuka edukativnog karaktera, namenjenih drugim privrednim subjektima ili zainteresovanima.

Za ovu namenu sredstva se izdvajaju za četiri meseca od zaključenja ugovora, u iznosu od 300.000 do 600.000 hiljada dinara.

Rok za prijave je 6. decembar.

Dodatne informacije u vezi sa konkursom i konkursnom dokumentacijom mogu se dobiti putem telefona 011/26-42-160, radnim danom od 10 do 14 sati.

(Pančevac/Blic)

MINISTARKA ĐEDOVIĆ U SMEDEREVU: Subvencije za energetsku efikasnost dobila 82 domaćinstva

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.