NASTAVLJENA TRADICIJA I DRUŽENJE Održana četvrta Sarmijada u Kovinu

Žene iz Kovina su demonstrirale svoje veštine i doprinele raznovrsnim aktivnostima, stvarajući zajedničku atmosferu  i radost.

18:29

03.12.2023

Podeli vest:

Sarmijada
Printscreen

U Kovinu u prostorijama penzionerskog društva „Vredne ruke žena Kovina“ održana je 4. po redu sarmijada na kojoj je učestvovalo oko šezdeset takmičara. Žene iz Kovina su demonstrirale svoje veštine i doprinele raznovrsnim aktivnostima, stvarajući zajedničku atmosferu i radost.

Prema rečima Mirjane Drenče, predsednice ovog udruženja, ovo nije najveća sarmijada koja se održava u ovoj opštini.

„Pa ovo je važno, ovakvi događaji su važni radi druženja, radi zbližavanja, radi očuvanja naše velike tradicije. Sarma nije autentično srpsko jelo jer smo mi sa područja gde je konglomerat naroda, puno naroda ovde živi i svi smo u slozi i u ljubavi, ovde imamo i Mađare i Hrvate i Rumune i Bugare, i svi se rado odazivaju i svima nam bude lepo uz malo muzike, uz sarmu i predjela, i družimo se“, istakla je Mirjana Drenča, predsednica Penzionerskog udruženja “Vredne ruke žena Kovina”.

Iz ovog udruženja penzionera poručuju da je svrha ovakvih manifestacija pre svega dobar provod i očuvanje naše tradicije, i da će se potruditi da u narednom periodu organizuju što više ovakvih manifestacija.

(Pančevac/RTV Pančevo)

RADIONICA VEZA I TKANJA U OMOLJICI “Omoljčanke” pozivaju žene na besplatno učenje tradicionalnih zanata i digitalnog preduzetništva

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.