KULTURNI CENTAR PANČEVO: Obeležen dan Baletske škole „Dimitrije Parlić“

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ u Pančevu obeležila je dan škole organizovanjem dva velika koncerta u Kulturnom centru na kojima su se učenici svih razreda ove škole predstavili publici svojim izvanrednim plesnim umećem.

20:00

03.12.2023

Podeli vest:

Baletska škola
Printscreen

Povodom Dana škole, Baletska škola „Dimitrije Parlić“ organizovala je dva velika koncerta u Kulturnom centru.

Prema rečima Milorada Vukobratovića, direktora ove obrazovne ustanove, organizovati ovakva dva koncerta vrlo je zahtevno, ali i neophodno zbog učenika ove škole koji su se cele godine pripremali za ovakvu manifestaciju.

„Dan škole je poseban u svakoj školskoj obrazovnoj ustanovi, tako i kod nas, sumiramo rezultate prethodnih godinu dana i možemo sa ponosom da kažemo da smo sve naše ciljeve i zadatke realizovali, i ostvarili postavljene ciljeve. Što se tiče koncerta mi smo upravo, da bismo omogućili svim učenicima da nastupe jer to je i deo programa jedan javni nastup za svaku klasu organizovali dva koncerta večeras povodom dana škole, upravo da bi mogla da se predstave sva odeljenja i svi razredi osnovne i srednje škole“, rekao je Vukobratović.

Ovo je sumiranje rada obavljenog u prvom polugodištu, kao i realizacija nastavnog plana vrsnih nastavnika bez kojih jedan ovakav koncert ne bi bio moguć.

„Izborom koreografija naših vrsnih nastavnika koji su pripremali nastupe svojih učenika oni, da kažemo, polažu i ispit vrednosti kvaliteta svog rada i dokazuju ono što su vredno radili ovog polugodišta, kao i prethodnih godina, dakle svaki nastup nosi celokupan rad, uvežbavanje tokom karijere, odnosno školovanja budućih baletskih igrača“, istakao je Vukobratović.

„Škola uvek ima isti cilj za svaku godinu, a to je realizovanje nastavnog plana i obrazovnog procesa, ali ono gde mi vidimo našu školu je da bude škola koju učenici biraju sa posebnim epitetom“, zaključio je direktor Vukobratović.

(Pančevac/RTV Pančevo)

NASTAVLJENA TRADICIJA I DRUŽENJE Održana četvrta Sarmijada u Kovinu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.