KOVIN: Održan deveti Praznik knjige u „Zmajevoj“ školi

14:32

04.12.2023

Podeli vest:

Zmajeva škola Kovin
Printscreen/kovin.rs

Dan posvećen promovisanju knjige i čitanja u kovinskoj „Zmajevoj“ osnovnoj školi održan je, već tradicionalno, prvog dana decembra kroz brojne aktivnosti. Po deveti put uživalo se u prazniku knjige, razmeni čitalačkih iskustava, jer knjiga ima čudesnu moć, u njoj se stvara život, iz slova iskrsavaju lica, nestaju granice između stvarnosti i mašte.

U fiskulturnoj sali škole organizovan je mini sajam knjiga, prodajna izložba knjiga izdavačkih kuća „Kreativni centar“, „Pi pres“ iz Pirota, „Prima izdavaštvo“ iz Gornjeg Milanovca, „JRJ moj izdavač“, časopis „Ježurko“ i drugih. Knjige su zainteresovani učenici, roditelji i sugrađani mogli da kupe po sajamskim cenama. Među učesnicima manifestacije bili su i učenici Osnovne škole „Đura Filipović“ iz Pločice.

„Održana je promocija časopisa „Ježurko“ i dodela nagrada učenicima koji su najkreativnije predstavili lik iz književnog dela. Zatim je nekadašnja učenica Đurđa Pokrajac u radionici sa učenicima četvrtog razreda predstavila knjigu „Ideja koja je dobila krila“ uspevši da ohrabri učenike da budu kreativni i istrajni u sprovođenju svojih ideja. Bio je to praznik knjige i kulturni događaj u Kovinu, znalački osmišljen, besprekorno organizovan i svim srcem prihvaćen, najkraće bi se mogao opisati kao još jedan od dana za pamćenje“, rekao je profesor Dejan Kreculj.

(Pančevac)

FORMULARI ZA POMOĆ OD 10.000 DINARA PODELJENI SREDNJIM ŠKOLAMA U SRBIJI: Evo kako izgleda papir za prijavu FOTO

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.