RECIKLAŽOM DO STILA Modna revija MNRO u organizaciji Crvenog krsta Pančevo!

09:35

05.12.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Pančeva priredilo je modnu reviju u sklopu projekta „Reciklažom do stila“. Svetlana Karović Deranić, predsednica ovog društva, za početak je istakla da ovo udruženje ima veliku tradiciju.

– Malo ljudi zna da ovo udruženje ima veliku tradiciju. Za sada je 48 godina, tako da uskoro slavimo jubilej, videćemo, bićemo pripremljeni. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je od izuzetnog značaja kako za grad Pančevo, tako i za same članove udruženja MNRO, kaže Karović Deranić i dodaje:

– Ovaj praznik nam znači kao trenutak u kojem možemo da izađemo više u javnost, da se pobrinemo i popričamo o ekonomskim pitanjima, pravnim pitanjima, i posvetimo se više ljudima iz ove populacije. Karović Deranić je potom istakla da članovima udruženja MNRO mnogo znači svaka ovakva manifestacija.

– Pa znači im mnogo. To je jedno pitanje oko kog bismo u budućnosti radili. Nakon školovanja naši korisnici nemaju neku posebnu aktivnost, dosta njih ostaje kod kuće, i samim tim neke njihove mogućnosti i potrebe stagniraju. Dolaskom kod nas oni razvijaju svoje socijalne sposobnosti, razvijaju svoje neke lične sposobnosti, uče zanate, bave se ručnim radom, crtanjem, slikanjem, ima dosta toga što kod nas svakako mogu da dobiju, zaključuje Karović Deranić.

Crveni krst Pančevo će i budućnosti pružati maksimalnu podršku osobama sa invaliditetom, kroz razne programe koje uključuju međusobno druženje, likovne sekcije i slične akcije kojima bi im pomogli u daljem mentalnom ravoju.

(Pančevac)

Grad Pančevo

MALA DELA SU VELIKA STVAR Akcija Crvenog krsta Pančevo je u toku, a OVAKO možete i vi da pomognete! FOTO

CRVENI KRST PANČEVO: 29. novembra akcija dobrovoljnog davanja krvi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.