MINISTARKA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: MUP će otkriti ko su pojedinci koji prijavljuju da su postavljene bombe u školama

16:03

08.12.2023

Podeli vest:

printscreen/YT/RTS

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je povodom niza dojava o bombama u školama u Beogradu prethodnih dana da nema sumnje da će MUP učiniti sve da dođe do onih koji su počinili ta dela koje je nazvala „gnusnim aktivnostima“.

U više škola, vrtića i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi.

„Kad neko hoće da izazove haos, kolektivni strah, onda ide na ono što je najvrednije i gde smo svi najosetljiviji – na decu, na škole“, rekla je Slavica Đukić Dejanović na konferenciji za medije odgovarajući na pitanje novinara o dojavama o bombama u školama.

Ona je dodala da postoji protokol koji se u tim situacijama koristi.

„Najbitnije je u tom momentu šta sve rade organi koji se staraju i brinu o bezbednosti. Svi mi brinemo – roditelji, nastavnici i mi u Vladi Srbije, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova ima tačno određen redosled i radnje i neke specifičnosti koje, u zavisnosti od škole, uzrasta, dece, primenjuje“, naglasila je Đukić Dejanović. Ministarka je istakla „da je u svakom slučaju bezbednost dece najbitnija“.

„To što su u nekim školama otkazana takmičenja, što deca ne idu u školu, što u nekim okolnostima učitelji i nastavnici promene samo lokaciju dok se izvrši određena detekcija koja je neophodna, to smatramo neophodnim“, rekla je Đukić Dejanović.

PRIVEDENA DVA OSMAKA Slali lažne dojave o bombama u Novom Pazaru

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.