ZLATNA ZNAČKA ZA PANČEVKU Nada Malek dobila priznanje za dugogodišnji doprinos kulturi

12:36

12.12.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Priznanje ,,Zlatna značka” zajednice Srbije uručeno je brojnim umetničkim stvaraocima iz Srbije, regiona i dijaspore, među kojima je i pančevačka književnica Nada Malek.

Priznanje se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti – za nesebičan, predan i dugotrajan rad.

Nada Malek, 48. dobitnica Zlatne značkeMilan Šupica

 

Književnica Nada Malek napisala je devet knjiga poezije i hronika o životu ljudi u gradu Pančevu, gde živi i stvara u kulturi. Nada je svoj radni vek provela u Fabrici sijalica Nikola Tesla u Pančevu, gde je bila stručni saradnik za literaturu i informisanje sve do penzionisanja. Objavila je veoma zanimljivu publikaciju o poznatim Pančevcima iz različitih oblasti stvaralaštva. Nada Malek je veoma vredan pisac za decu i član je Udruženja književnika Srbije. Izuzetno je aktivna u stvaranju i realiazciji manifestacije ,,Mostovi prijateljstva putem literature”, gde su obuhvaćeni pisci i drugi kulturni stvaraoci daleko izvan granica Srbije, sve do Australije. Za svoj predan i vredan kulturni angažman, kao i za stvaralaštvo u književnosti, Nada Malek je višestruko nagrađivana.

Žiri za dodelu „Zlatne značke” čiji su članovi prof. dr Uroš Dojčinović muzički umetnik, Miomir Filipović novinar i književnik, Božica Velousos književnica i Živorad Ajdačić geneneralni sekretsr KPZ-a, kao predsednik, od pristiglih 540 predloga dodelio je 55 priznanja.

 

(Pančevac)

STVARATELjKA LEPIH REČI MIONA PAVLOV

UPOZNAJTE MIHAJLA I ILIJU – PANČEVCE ZA PRIMER

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.