HARMONIJA UKUSA: Očaravajući novogodišnji punč za nezaboravno slavlje RECEPT

16:01

15.12.2023

Podeli vest:

Pixabay

Novogodišnji punč je sjajan dodatak prazničnom slavlju jer donosi toplinu i ukusne arome koje će zagrejati srca svih prisutnih.

Uživanje u novogodišnjem punču postalo je gotovo obavezan deo prazničnih proslava, bilo da se okupljate sa porodicom, ili sa prijateljima. Ovaj napitak, osim što neodoljivo podseća na toplinu doma, ima moć i da stvori nezaboravne trenutke i učini svaku Novu godinu posebnom.

U nastavku vam donosimo recept za jednostavan, ali neodoljiv novogodišnji punč koji će dodatno začiniti vaše praznično slavlje.

Sastojci:

1 l crnog čaja
1 šolja sveže ceđenog soka od narandže
1 šolja sveže ceđenog soka od limuna
1 šolja soka od brusnice (može biti i sok od višanja)
1/2 šolje meda
1 štapić cimeta
5-6 karanfilića
1/2 šolje ruma (opciono)
Kolutovi narandže za dekoraciju
Led za posluživanje

Uputstvo:

Skuvajte crni čaj prema uputstvu na pakovanju. Dodajte štapić cimeta i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U velikoj posudi, kombinujte sveže ceđeni sok od narandže, sok od limuna i sok od brusnice.

Dodajte med u ohlađeni čaj i mešajte dok se med potpuno ne rastopi.

Pomešajte čaj sa svežim voćnim sokovima.

Dodajte karanfiliće za dodatnu aromu.

Ako želite alkoholnu verziju, dodajte rum i dobro promešajte.

Zagrejte punč na šporetu, ali pazite da ne proključa.

Kada je punč zagrejan, sklonite ga sa šporeta i uklonite štapić cimeta i karanfiliće.

Poslužite u šoljama sa kolutovima narandže kao dekoracijom.

Dodajte led u svaku šolju pre posluživanja.

Ovaj topli napitak će podgrejati praznično raspoloženje i pružiti nezaboravan doživljaj svima koji ga probaju.

Uživajte u ukusima i aromama ovog divnog napitka tokom proslave Nove godine!

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.