PRAZNIČNA ČAROLIJA U ŠOLJI: Evo kako da napravite savršeno kuvano vino RECEPT

Ovaj tradicionalni napitak ne samo da greje, već i pruža predivan miris i ukus koji će učiniti vaše praznično okupljanje još posebnijim.

15:57

11.12.2023

Podeli vest:

Kuvano vino
Pixabay

Dolazak hladnih zimskih dana često pojačava želju za toplim napicima, a jedan od najomiljenijih tokom praznične sezone svakako je kuvano vino. Ovaj tradicionalni napitak ne samo da greje, već i pruža predivan miris i ukus koji će učiniti vaše praznično okupljanje još posebnijim.

Mi vam donosimo recept za najsavršenije kuvano vino kojem nećete odoleti.

RECEPT

Sastojci:

1 flaša crvenog vina
1 pomorandža (naseckana)
1 limun (naseckan)
3-4 karanfilića
2-3 štapića cimeta
3-4 kašike šećera (po ukusu)
Muskatni oraščić (po ukusu)

Uputstvo:

U velikoj šerpi zagrejte crveno vino na srednje jakoj vatri, ali ne dovodite ga do ključanja.

Dodajte naseckane pomorandže i limun, kao i karanfiliće i štapiće cimeta.

Po želji, dodajte šećer kako biste postigli željenu slatkoću. Promešajte sve sastojke dok se šećer potpuno ne rastopi.

Smanjite temperaturu na najnižu moguću i ostavite da se kuva oko 15-20 minuta, uz povremeno mešanje.

Pre nego što poslužite vino, dodajte muskatni oraščić po ukusu kako biste upotpunili konačnu aromu vina.

Poslužite kuvano vino u šoljama za vino ili šoljama za kafu, po želji ga pospite mrvicama cimeta za dodatni vizuelni doživljaj ili ukrasite šolju kolutom pomorandže i štapićem vanile.

Ovaj čarobni napitak će oplemeniti vašu novogodišnju proslavu i doneti toplinu i radost vašem domu. Okupite prijatelje, sipajte kuvano vino u šolje i uživajte u blistavim trenucima praznične sreće.

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.