Brestovački povrtar Ivan Stošić: Ove godine bilo je teško doći do kvalitetne paprike
Ova receptura vam omogućava da budete kreativni pa možete dodati orahe, suvo voće ili kokos u smesu pre stvrdnjavanja.
Ova receptura vam omogućava da budete kreativni pa možete dodati orahe, suvo voće ili kokos u smesu pre stvrdnjavanja.
Spremite se da zaronite u svet jednostavnog zadovoljstva sa ovim receptom za posnu čokoladu, koji će zadovoljiti vaše slatke želje, bez upotrebe mlečnih proizvoda. Ova poslastica je ne samo ukusna već i prikladna za one koji prate posnu ishranu ili imaju intoleranciju na laktozu.
Sastojci:
1 šolja kokosovog ulja
1 šolja kakao praha (bez šećera)
1/2 šolje agava sirupa (ili drugog zaslađivača po izboru)
1/2 šolje bademovog putera
Prstohvat soli
1 kašičica vanilin šećera
Uputstvo:
Korak 1: Otopite kokosovo ulje u posudi na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj pećnici dok ne postane tečno.
Korak 2: Dodajte kakao prah u otopljeno kokosovo ulje i dobro promešajte kako biste postigli glatku smesu.
Korak 3: Dodajte agava sirup ili izabrani zaslađivač, bademov puter, so i vanilin šećer. Nastavite mešanje sve dok se svi sastojci ne sjedine.
Korak 4: Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje kako biste olakšali vađenje čokolade.
Korak 5: Stavite kalup u zamrzivač i ostavite da se čokolada stegne najmanje 2-3 sata ili dok ne postane čvrsta.
Korak 6: Izvadite čokoladu iz zamrzivača, ostavite je da odstoji nekoliko minuta, a zatim je isecite na željene komade.
Vaša posna čokolada je sada spremna za konzumaciju!
(Pančevac)
POSNO MEDENO SRCE: Neodoljivi starinski kolač bez mleka i jaja RECEPT