ODRŽAN GODIŠNJI KONCERT KUD „STANKO PAUNOVIĆ“ NIS RNP

Ovim višečasovnim muzičkim spektaklom obeležen je i jubilej - 75 godina od postojanja ovog društva.

16:23

20.12.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U Pančevu je održan tradicionalni godišnji koncert KUD-a“ Stanko Paunović“ NIS RNP, kojim je ove godine obeležen i jubilej 75 godina od postojanja ovog društva. Višečasovni muzički spektakl podržan je od strane Grada Pančeva i kompanije NIS Gazprom Njeft.

Tradicionalni godišnji koncert kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović“ NIS Rafinerija nafte Pančevo, koji je održan u Hali sportova u Pančevu, i ove godine je oduševio publiku. Igrači različitih generacija, trinaest ansambala različitog uzrasta, i sve sekcije društva, pevačke grupe i svirači na tradicionalnim instrumentima zajedno su u najboljem svetlu prikazali lepotu narodne pesme i igre i šarolikost nošnji u ovom višečasovnom spektaklu. Izvođači nisu krili zadovoljstvo što imaju priliku da pokažu svoje umeće i višemesečni rad i trud.

Ovogodišnji koncert je poseban po tome što je i jubilarni. Naime, ove godine KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP slavi 75 godina postojanja, kaže Dejan Trifunović, umetnički direktor ovog društva.

„Mi smo tokom čitave godine obeležavali ovaj značajan jubilej, a planiramo da nastavimo i u januaru, kada ćemo promovisati monografiju koja je urađena povodom 75 godina društva, i monografiju koja je posvećena našem repertoaru i zbirci narodnih nošnji“, rekao je Trifunović.

Ovaj događaj podržan je od strane Grada Pančeva i kompanije NIS Gazprom Njeft.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.