GRAD PANČEVO MISLI NA SVU DECU

U holu Gradske uprave dodeljeno 66 paketića za decu ometenu u razvoju i njihove pratioce

12:40

23.12.2023

Podeli vest:

Pančevac

Humanitarna organizacija Dečje srce  danas je u holu Gradse uprave podelila 66 paketića deci sa smetnjama u razvoju uz podrušku Milenka Čučkovića, člana Gradskog veća za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Organizacija Dečje srce pruža usluge ličnog pratioca deci sa smetanjama u razvoju na teritoriji Pančeva, koju finansira Grad.

Gradski većnik Milenko Čučković otkrio je da Grad Pančevo nastavlja da ulaže novčana sredstva kako bi deci sa smetnjama u razvoju bio poboljšan kvalitet života.

– Grad ima saradnju sa Dečjim srcem iz Beograda, koji danas uručuje 66 paketića za decu ometenu u razvoju i njihovim ličnim pratiocma. Grad Pančevo je pre nekoliko godina uveo uslugu ličnog pratioca za decu ometenu u razvoju i ove godine je ukupno izvojio 39 miliona dinara za 66 pratilaca. Za sledeću godinu smo planirali da uložimo 69 miliona i ukupno ćemo imati 82 dece koja će biti pokrivena ličnim pratiocima, tako da nećemo imati dece na čekanju. Saradnja sa Dečjim srcem se nastavlja, Grad je za sledeću godinu obezbedio prostor, a Dečje srce je obezbedilo sredstva za radni centar koji ćemo otvoriti ovde u Pančevu, gde će deci ometenoj u razvoju biti omogućeno da rade, da se zaposle, a osim toga, otvorićemo jedan mali kafić u kom će moći da se druže i provode vreme, ističe Čučković.

Milenko ČučkovićPančevac

Pored dece, svoj simbolični novogodišnji paketić dobili su i pratioci dece, koji kažu da je to težak, ali istovremeno i lep posao.

– Ja sam već 4 godine lični pratilac jednoj devojičici, taj posao je težak, ali i lep jer se toliko srodite s tom decom kao da je vaše rođeno dete. Oni se raduju paketićima i novogodišnjim praznicima, jedva su čekali da dođu. Anastasija ima sreću da ima jako dobar razred i razrednu, pa je i od njih dobila paketić, tako da smo svi baš srećni i zadovoljni. Ide u školu u Kačarevu, 8. je razred i sad se spremamo za maturu i ide sve to lepo. Ona boluje od epilepsije, nekad ima napade, nekad ne, sve zavisi od raspoloženja, vremena, lekova…Učimo zajedno, i drugari joj dosta pomažu , tako da ima napretka, kaže Danijela Popovski, jedan od pratilaca.

Danijela PopovskiPančevac

Humanitarna organizacija Dečje srce već 22 godine pomaže osobama sa smetnjama u razvoju kroz sprovođenje integrativnih, psihosocijalnih i edukativnih programa.

– Mi smo i ove, kao i prethodne godine, u saradnji sa opštinom Pančevo pripremili za decu sa smetnjama u razvoju poklone, kao i za njihove lične pratioce, koji im pružaju podršku u vaspitno-obrazovnoj ustanovi. Veoma je značajna podrška ličnog pratioca, jer oni pružaju deci podršku u toku socijalizacije, osamostaljivanja, pažnje na nastavne aktivnosti, tako da je od izuzetnog značaja da ih imaju. Imamo odličnu saradnju sa Gradom Pančevom, koja traje dugi niz godina , tako da je, što se toga tiče, sve na zadovoljavajućem nivou, rekla je Nataša Vodeničar.

Nataša VodeničarPančevac

– Ja sam Mihajlova mama, koji boluje od mišićne distrofije, u kolicima je. Mnogo mu znači pratilac, koji i meni dosta olakšava, jer kod kuće imam još jednog dečaka u kolicima. Raduju se paketićima i srećni smo što smo ovde, kaže Milena Cvetković.

Milena CvetkovićPančevac

 

Grad Pančevo još jednom je pokazao da misli na svu decu sa teritorrije grada Pančeva. Podsetimo, dodela paketića za ostale mališane će biti 28. decembra od 12 do 17 časova na platou ispred Gradske uprave.

(Pančevac/Mirko Popović)

MARIJA JEVIĆ: Prijavite dete za besplatan paketić Grada Pančeva

STIGLI PAKETIĆI! Ambasada Bugarske uručila poklone deci koja uče bugarski jezik

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.