Bocan-Harčenko: Vučić ima dokaze da Zapad podstiče proteste

13:08

25.12.2023

Podeli vest:

IN/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima nepobitne informacije o tome da Zapad podstiče proteste u zemlji, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

‘“Opozicija je počela proteste, koje se podstiču i podržavaju spolja. O tome je Vučić govorio, ne mogu da ulazim u detalje, jer je to poverljiva informacija. Ali on ima nepobitne dokaze da huškanje i podrška dolaze sa Zapada“, rekao je, posle sastanka sa Vučićem, Bocan-Harčenko za televiziju “Rusija 24“, a prenose RIA novosti.

On je istakao da se protesti u Srbiji organizuju i sprovode po principima i tehnologijama “majdanske revolucije“, da “Zapad namerava da dovede opozicione snage na vlast u zemlji“, ali je naglasio da “nikakvi ciljevi ili majdanske šeme“ neće proći.
“Sva nezadovoljstva i pokušaji da se uzdrma Vučićeva vlast su, pre svega, vezani za njegov čvrst stav o nepoštovanju antiruskih sankcija“, ocenio je Bocan-Harčenko.
Istakao je da se na današnjem sastanku sa Vučićem govorilo, ne samo o protestima opozicije u Beogradu, već i o bilateralnoj saradnji Rusije i Srbije.

“Razgovor o perspektivi razvoja odnosa između zemalja pokazuje da srpski lider i u sadašnjoj situaciji gleda u budućnost“, rekao je ruski ambasador.
Vučić je posle sastanka naveo da su Bocan-Harčenko i on razmenili mišljenja i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.
„Preneo sam ambasadoru želju da naša dva naroda dočekaju nastupajuće praznike i Novu godinu u miru i blagostanju“, naveo je Vučić.

Ranije danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila da “kolektivni Zapad“ pomoću “tehnika majdana“ pokušava da destabilizuje situaciju u Srbiji.

(Pančevac/euronewssrbija)

VUČIĆ SE OGLASIO NAKON SASTANKA SA HARČENKOM

PUTIN POSLAO ČESTITKU VUČIĆU I GRAĐANIMA SRBIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.