SKANDAL! Đoković tražio medicinski tajm-aut, lekar odbio a evo zbog čega!

12:02

03.01.2024

Podeli vest:

Printscreen

Novak Đoković ima problem sa povredom na Junajted kupu, usled čega je danas izgubio od australijskog tenisera De Minora.

Početak tog meča mogao bi da zabrine sve navijače najboljeg srpskog sportiste. U finišu prvog seta Novak Đoković se dva puta požalio na povredu koja ga je mučila i juče. Reč je o povredi desne ruke, odnosno zgloba i dela podlaktice.

Đoković je nakon sedam odigranih gemova tražio pomoć turnirskog lekara, ali mu nije dozvoljen medicinski tajm-aut već samo kratak razgovor i masaža dela ruke u kojem oseća bol. Na bolni deo podlaktice Đokoviću je naneta krema, a dva gema kasnije doktor se vratio i ponovo razgovarao sa najboljim svih vremena. Čini se da je Novak ostao iznerviran zbog ponašanja lekara koji je trebalo da mu pomogne.

Na opasku da povreda koju ima nije nova i da zbog toga ne može da dobije medicinski tajm-aut već samo pomoć između gemova, Đoković je burno reagovao. „To je povreda koju ste juče lečili. Da li je logika da je danas nećete tretirati…“, rekao je Novak Đoković, a nakon kratke intervencije i masaže mišića iznad zgloba nervozan se vratio na teren. Možda je i to bio jedan od razloga da izgubi prvi set protiv Australijanca, koji je taj deo meča odigrao sasvim pristojno.

Novak Đoković je istakao da što duže igra to ga zglob desne ruke više boli, a mnoge je ova povreda podsetila na Lejver kup kada je na meču protiv Feliksa Ože-Aljasima imao problema 2022. godine. Tada je ispričao kako ga zglob desne ruke muči danima, a ukoliko je povreda obnovljena Novak Đoković nema mnogo vremena da je sanira – Australijan open počinje već 14. januara.

Podsećamo, Novak Đoković se na povredu zgloba desne ruke žalio i juče kada je igrao protiv Jiržija Lehečke iz Češke. Kasnije je objasnio kakav tačno problem ima. „Nadam se da se stanje neće pogoršati. Osetio sam bol na zagrevanju pre meča, tražio sam pomoć i pre i tokom i posle meča. Nije prvi put da mi se ovako nešto dešava, znao sam i ranije da se snađem. Verujem da mogu da se oporavim i da budem spreman za naredni meč“, rekao je Novak, koji je mesto u miksu prepustio Hamadu Međedoviću.

Bolovi u podlaktici mogli bi da naprave mnogo problema Novaku Đokoviću pošto ga čeka sezona u kojoj bi mogao dodatno da pomeri granice i popravi sve rekorde koje je postavljao prethodnih godina. Kao jedan od prvih ciljeva nameće se osvajanje 25. grend slem titule i 11. titule na australijan openu, a samim tim i produžetak boravka na vrhu ATP liste, gde će uskoro obeležiti i 410. nedelju!

 

(Pančevac/Mondo)

PRVI NOVAKOV PORAZ U AUSTRALIJI POSLE 6 GODINA Povređeni Đoković izgubio od De Minora!

ĐOKOVIĆ BOLJI OD DŽANGA: Još jedna pobeda srpskog tenisera za kraj 2023. godine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.