UČENIK PRETIO DA ĆE UBITI VRŠNJAKE I NASTAVNIKE: Osmak teroriše školu, roditelji dece ga prijavili

10:49

22.01.2024

Podeli vest:

subotica.com

Zbog navodnih pretnji nastavnici hemije učenik osmog razreda OŠ „Sečenji Ištvan“ suspendovan je sa nastave.

Ova informacija krajem prošle nedelje odjeknukla je našim gradom, a kako se niko od nadležnih nije oglasio da je potvrdi ili demantuje i objasni šta se zaista desilo, dobila je strahovite razmere. Sajt Subotica. com, kao odgovoran medij, pogotovo što su u pitanju deca, pokušalai smo maksimalno odgovorno da pristupimo temi i saznamo što više kredibilnih detalja, iako je bio vikend a iste je bilo teško proveriti.

Naime, kako saznajemo dečak je u ponedeljak udaljen sa časa engleskog jezika i tada je poslat kući da nastavu prati onlajn. U četvrtak prepodne se pojavio kod škole i kada ga je videla, devojčica koja se druži sa njim ispričala je nastavnici hemije šta je on govorio.

– Navodno je pretio da će izbosti nastavnicu hemije, da će se osvetiti svima koji su ga zadirkivali… Deca su pretrnula od straha i nastava je posle održana pod ključem – ispričao nam je jedan od uzemirenih roditelja. – Ono što je najstrašnije je da nam niko iz škole nije rekao šta se desilo, a kada sam pitao učiteljicu rekla je da nije dužna da nam priča takve stvari. Ne znamo šta je istina, deca su u panici, čujemo da je i ranije pravio probleme… Možda je samo hteo da ispadne faca, a možda je i ozbiljno mislio, ali to treba neko da nam kaže. Ono što je najstrašnije je da u tom trenutku u školi nije bio školski policajac, koji je došao tek kad su ga pozvali i ispričali šta se desilo.

Roditelji učenika sa kojima ide u razred kažu da znaju da dete ima zdravstvenih problema, da mu treba pomoć, ali ne žele da njihova deca ispaštaju zbog toga.

– Problem postoji odavno. Sve smo pokušali, i razgovore sa psihologom, i sa njim i njegovom majkom i razrednim starešinom, kao i sa direktorkom. Na sve smo solucije pristajali. Konkretno moje dete je napao prvi put u petom razredu, a na svakih pola godine desi se neki incident. Tom detetu treba pomoć, a naša deca trpe – rekla nam je jedna majka.

Revoltirani roditelji najavili su protest ispred škole za danas popodne.

Direktorka Kristina Antal Dinčić nam je u petak kratko rekla da je škola upoznata sa događajem i da su preduzete sve mere.

– Što je najvažnije, u školi se ništa nije desilo. Deca su bezbedna – rekla je direktorka, koja će se takođe danas oglasiti javnosti, o čemu ćemo naknadno izvestiti.

U ceo slučaj su uključeni i policija i Više javno tužilaštvo, kao i nadležne službe socijalne zaštite.

– Školskom policajcu koji se nalazio na dužnosti u navedenoj školi prijavljen je problem koji nastavno osoblje ove škole ima sa jednim učenikom osmog razreda. O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti – rekli su nam u subotičkoj policiji.

(Pančevac/Subotica.com)

SUTRA LEDENA KIŠA: Meteorolog Todorović otkriva kakvo nas vreme očekuje do kraja januara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.