MLADI PANČEVAC VUK KANAČKI U CENTRU PAŽNJE!

16:45

24.01.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Naš mladi sugrađanin Vuk Kanački je 18. decembra prošle godine debitovao u francuskoj seniorskoj N2 ligi za klub Avinka Vol an Velen iz Liona. Igrao je na šestoj tabli, a posle četiri i po sata iscrpljujuće borbe protiv iskusnog internacionalca iz Ukrajine – nije bilo pobednika. Remi!

Samo dan ranije, na seniorskom rapid turniru u Lionu, na kome je učestvovalo 130 igrača iz ovog velikog francuskog grada i okoline, Vuk Kanački je osvojio bronzano odličje.Odličnim rezultatima mladi Pančevac je opravdao poziv, pa je već sada osigurao nastup kako u seniorskoj, tako i u juniorskoj ekipi ovog francuskog kluba i u 2024. godini.

Po povratku u Srbiju Vuk je na seniorskom ubrzanom Prvenstvu Beograda osvojio nova 134 boda za rejting-listu i sa ukupno pet bodova iz devet partija bio je plasiran među tri najuspešnija juniora na ovom turniru. Pored pobede nad legendarnim pančevačkim FIDE majstorom Vojom Markovićem, možda i značajniji rezultat na ovom turniru jeste remi s višegodišnjim seniorskim reprezentativcem i jednim od naših top 10 šahista, velemajstorom Ivanom Ivaniševićem. Remi s Vukom u prvom kolu je verovatno koštao našeg proslavljenog reprezentativca prvog mesta, pošto je na kraju osvojio vicešampionsku titulu.

Kako je završio prošlu godinu, Vuk je tako otpočeo i novu – uspešno. Na novogodišnjim brzopoteznim i ubrzanim seniorskim turnirima Šah kluba „Tadić” mladi Kanački je osvojio dve bronzane medalje, ali tu nije kraj nizu uspeha ovog sjajnog momka.

Na novogodišnjem rejting-turniru u standardnom šahu, od 11. do 14. januara, koji je organizovao Šahovski savez Beograda, nadmetalo se 75 takmičara, među kojima je bilo više od deset i onih s međunarodnim šahovskim titulama. Vuk je na ovom prestižnom turniru osvojio četiri boda iz šest partija i tako zaradio nove bodove za FIDE rejting-listu.

S najnovijim rejtingom od 1.961 poena, Vuk Kanački je osvojio i titulu MK (majstorski kandidat), koju je svojim igrama zaslužio odavno, ali će od sada biti i zvanično priznata.
Svaka čast!

(Pančevac)

DOKTOR MIROSLAV TEPŠIĆ Alkohol i bahatost – opasni i po život

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.