BANATSKI BRESTOVAC Trebamo otresišta, jer je veliki problem kada blato iz njiva završi na putevima

12:17

25.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Prvi čovek brestovačke Mesne zajednice Banatski Brestovac  Nenad Minić, govoreći o učinku u minuloj godini, na prvom mestu ističe da su asfaltirane Mlinska ulica i deo Ulice Moše Pijade.
– Pored toga, završena je procedura za izgradnju novog spomenika borcima palim u Narodnooslobodilačkom ratu, koji se nalazi u parku u centru sela, a urađen je i deo stolarije na zgradi Mesne zajednice. Pored infrastrukturnih projekata, nastavili smo i obeležavanje slave Spasovdan, uz prigodan kulturni i muzički program, kao i tradicionalnu podelu novogodišnjih i božićnih paketića najmlađima – navodi Brestovčanin.
On je kao nešto važno što Brestovčane čeka počev od 13. januara istakao i to da će vikendom biti uvedena dežurstva u lokalnoj ambulanti.
– Zbog velikih gužvi u seoskoj pošti traženo je da se poveća broj zaposlenih u toj ustanovi, a sledeće godine ćemo insistirati i na tome da budu regulisani imovinsko-pravni odnosi u vezi s gasnom mrežom u selu, kako bi svako domaćinstvo moglo da bude priključeno na taj energent. Planiramo i asfaltiranje ulica Vranjanske, Smederevske i Verovačke, kao i izgradnju parkinga kod škole, a ušli smo i u procedure za rešavanje parcela puta u Zimskoj, Sinđelićevoj i Prolećnoj ulici. Ciljevi su nam i trajno ili privremeno uklanjanje seoske deponije, kao izgradnja novih i rekonstrukcija već urađenih atarskih puteva, a tražićemo i otresišta, jer je ova sezona pokazala koliko je veliki problem kada blato iz njiva završi na lokalnim i opštinskim putevima – napominje Minić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.