OD GRADA PANČEVA BICIKLI ZA EVROPSKE ŠAMPIONE Pobedili na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“

Članica Gradsko veća Tatjana Božić u ime Grada Pančeva uručila je pobednicima i vicešampionima evropskog takmičenja ''Šta znaš o saobraćaju'' bicikle

16:54

25.01.2024

Podeli vest:

Pančevac

U holu Gradske uprave Pančevo članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić danas je ugostila evropske prvake  i vicešampione u poznavanju saobraćaja, đake  Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice, i uručila im bicikle koje su kao nagradu dobili od Grada Pančeva.

Lazar Đukanović, Vanja Činč, Aleksa Vulin i Nena Božić osvojili su prvo mesto na Evropskom takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju“, dok su Veljko Panić, Hana Ćirić, Neda Tajgić i Ognjen Ilić drugoplasirani. Njih osmoro su od Grada Pančeva dobili po bicikl.

– Grad Pančevo i Komitet za bezbednost Grada Pančeva već tradicionalno nagrađuju najbolje učenike koji su osvojili prestižna mesta na takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju“. Godinama unazad deci obezbeđujemo bicikle i to nije samo nagrada, već i obaveza da budu promoteri saobraćajne kulture. Mi na taj način želimo da podstaknemo ostalu decu iz drugih škola da aktivno učestvuju i takođe osvoje prestižne nagrade. Ove godine je osam učenika OŠ Dositej Obradović iz Omoljice  osvojilo nagrade i dodelićemo im bicikle. Takođe ćemo ih obavezati da svoja znanja vezana za saobraćajnu kulturu prenesu na ostale učenike, ali i roditelje i zaposlene. Zahvaljujem se i nastavniku koji svake godine sa svojom ekipom postiže značajne uspehe. Inače, nastavnik Miodrag Tasić svake godine vrlo uspešno sa svojim učenicima osvaja nagrade. Na 36. Evropskom takmičenju od 20 zemalja njegova ekipa je osvojila prvo mesto, kao i u konkureniciji od 28 regiona u Srbiji i ovaj uspeh ne sme da ostane nezapažen, zato Grad uvek stoji iza toga da nagradi i podstakne inzvaredni rad, izjavila je Tatjana Božić.

Učenici OŠ Dositej Obradović iz Omoljice naglašavaju kako im ova nagrada Grada Pančeva mnogo znači jer će s njom moći da nastave dalje da rade i napreduju.

Lazar ĐukanovićPančevac

– Veoma mi znači ova nagrada jer ću sa novim biciklom moći da učestvujem u saobraćaju sa svojim drugarima, ističe učenik 8. razreda OŠ Dositej Obradović Lazar Đukanović.

Vanja ČinčPančevac

– Bicikl mi mnogo znači jer ću moći da nastavim da učestvujem u saobraćaju, moći ću da vežbam za naredna takmičenja i da se spremam sa svojim nastavnikom i ostalim učenicima, kaže Vanja Činč, prvoplasirana na takmičenju ,,Koliko poznaješ saobraćaj“.

Neda TajgićPančevac

– Mnogo mi znači što sam dobila bicikl jer ću moći da nastavim  da se takmičim dalje i vežbam, kao i da se vozim sa drugarima, rekla je učenica 6. razreda Neda Tajgić.

 

Nastavnik Miodrag Tasić, koji je spremao đake, ističe da je ovo takmičenje veoma važno zbog edukacije dece, jer su oni po statistici najugroženija populaciona grupa u saobraćaju.

Miodrag TasićPančevac

– Zahvalio bih se Gradu Pančevu što su prepoznali naš rad i trud. Ovo je projekat koji je veoma važan za čitavu državu, jer deca na ovaj način uče saobraćajnu kulturu, koja je važna s obzirom na statistiku Agencije za bezbednost saobraćaja u kojoj su najugroženija populacija- upravo deca. Kao pedagog se trudim da im saobraćajnu kulturu širim i na neki način se trudim da usvoje to znanje i prenesu svojim drugarima kako bi se ove nezgode svele na nultu, zaključuje nastavnik Miodrag Tasić.

Pobednike takmičenja i ekipu iz OŠ Dostitej Obradović iz Omoljice pre par meseci ugostio je i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

(Pančevac/M. Popović)

NENA BOŽIĆ I ALEKSA VULIN KOD GRADONAČELNIKA PANČEVA: Stevanović ugostio evropske prvake u poznavanju saobraćaja

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.