MAJSTORI UŠLI MEĐU IZGORELE ZIDOVE Počela sanacija štete od požara u Specijalnoj bolnici Čigota

10:24

31.01.2024

Podeli vest:

RINA

Čajetina – Nakon katastrofalnog požara u kom je na specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru pričinjena ogromna materijalna šteta, odmah se pristupilo njenoj proceni i sanaciji.

– Električari i majstori iz građevinske struke pregledaju situaciju i da vide koji deo može da se osposobi za rad. Radi se na tome da se puste struja i grejanje, i da probamo da se osposobi za rad ambulantni deo koji je ostao neoštećen. U požaru su stradali peti i šesti sprat, ali usled gašenja, zbog velike količine vode oštećeni su i donji spratovi i to je razlog zbog koga još uvek u samom objektu nije puštena struja, kazao je za RINU dr Aleksandra Simića, direktora ove ustanove.

Specijalna bolnica ČigotaRINA

O rekonstrukciji požarom oštećene zdravstvene ustanove bilo je reči i na nedavno održanoj sednici Skupštine opštine Čajetina, na kojoj je istaknuto da će u najkraćem roku biti izvršena rekonstrukcija dela krovne konstrukcije kako bi ustanova mogla da počne sa radom.

– Pričinjena je velika materijalna šteta, ali, na sreću, medicinska oprema nije oštećena. Opština Čajetina sa svim svojim javnim preduzećima i Republički fond za penziono i zdravstveno osiguranje, koji je i vlasnik Čigote su odmah odreagovali. Narednih dana će biti izvršena sanacija krova kako bi jedan deo objekta mogao da se stavi u funkciju, a u međuvremenu će se raditi projekat rekonstrukcije oštećenog dela”, kazao je predsednik Skupštine opštine Čajetina, Arsen Đurić.

Specijalna bolnica ČigotaRINA

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović istakao je da je sam institut izuzetno važan za samu opštinu te da će i sama opština učiniti sve što je u njoj moći da se što pre ponovo stavi u funkciju.

– Za nas je ovaj institut veoma važan i bitan i mi ćemo sve učiniti zajedno sa nadređenim institucijama da se brzo stavi u funkciju i da ne bude dugo van rada“, rekao je Stamatović.

(Pančevac/RINA)

LOKALIZOVAN POŽAR U SPECIJALNOJ BOLNICI NA ZLATIBORU: Evakuisani pacijenti i zaposleni

OKONČANA DRAMA U KNEZ MIHAILOVOJ: U gašenju požara učestvovao veliki broj vatrogasaca, na terenu i policija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.