ŽELEZNIČAR DOČEKUJE NOVI PAZAR Samo se pobede broje i bodovi pišu

Svi pogledi ljubitelja sporta u gradu na Tamišu, ali i u njegovoj okolini, biće usmereni ka Fudbalskom klubu Železničar, kome predstoji veliki i težak posao, kako bi u svojoj istorijskoj, debitantskoj sezoni u srpskoj eliti o(p)stao u društvu najboljih.

20:30

08.02.2024

Podeli vest:

FK Željezničar

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu zadovoljno trljaju ruke, nestrpljenje raste, svi jedva čekaju subotu, 10. februar, kada će biti nastavljena trka za bodove u fudbalskoj Superligi naše zemlje, piše u najnovijem broju nedeljnika Pančevac koji izlazi u petak.

Kao i nekoliko sezona unazad, svi pogledi ljubitelja sporta u gradu na Tamišu, ali i u njegovoj okolini, biće usmereni ka Fudbalskom klubu Železničar, kome predstoji veliki i težak posao, kako bi u svojoj istorijskoj, debitantskoj sezoni u srpskoj eliti o(p)stao u društvu najboljih.
Pripreme su odrađene, „dizelka” je boravila i na Kipru, gde je odigrala četiri kontrolne utakmice, tokom zimskog prelaznog roka (bar do vremena kada je pisan ovaj tekst) u „Želju” su došla četiri nova igrača, bilo je i odlazaka, ali sve to će postati nebitno kada se „bubamara” zakotrlja, kada počne prvenstvena borba. Tada se samo pobede broje i bodovi pišu…

Proteklog vikenda na Sportskom centru „Mladost” je odigrana prijateljska međunarodna utakmica, kao uvod u sve ono što „dizelku” čeka od narednog vikenda. Železničar je ugostio rumunskog drugoligaša Vitorul i savladao ga sa 2:0.
Trener pančevačke ekipe Nenad Mijailović odlučio je da utakmicu započne tim u sastavu: Milan Mijatović, Vojislav Stanković, Marko Konatar, Bojan Balaž, Stefan Purtić, Branislav Knežević, Stefan Hajdin, Ivan Lakićević, Dario Grgić, Evgenij Pavlov i Lazar Romanić, koji je zbog lakše povrede ubrzo morao da napusti teren, a zamenio ga je Strahinja Jovanović.

I upravo je Jovanović izrastao u centralnu figuru susreta, jer je postigao oba pogotka za svoj tim. Najpre je u 32. minutu iskoristio odlično dodavanje Darija Grgića, a onda je u drugom poluvremenu, u 70. minutu, oduzeo jednu loptu protivničkom igraču, krenuo u solo prodor, zaobišao i golmana rumunskog tima i efektno poentirao za 2:0.

U sredu Železničar je u prijateljskom susretu odmerio snage sa Inđijom, a u subotu, 10. februara, sledi ono pravo – prvo kolo drugog dela šampionata u Superligi. U Pančevo dolazi Novi Pazar, sa sjajnom ekipom i evropskim ambicijama… Utakmica na Sportskom centru „Mladost” počinje u 13 sati, a „Želji” će podrška s tribina biti potrebnija nego ikad.

U drugom delu utakmice šansu su dobili i ostali prvotimci Železničara, pa su na terenu bili i: Aleksandar Stanković, Ndiaje Maisa,Stefan Obradović, Marko Gajić, Mirko Milikić, Veljko Mirosavić, Mateja Zuvić, Pavel Čižik i Ivan Ignatjev.
„Želja” je imao još nekoliko dobrih prilika, ali treba verovati da će, kako vreme bude odmicalo, ekipa bivati još uigranija i da će na kraju svi oni koji su angažovani u „Želji” zajedničkim snagama ostvariti ono što žele svi pravi poklonici sporta u gradu – da Pančevo i od jeseni ima fudbalskog superligaša.

A. Živković

U NOVOM BROJU PANČEVCA KOJI JE OD SUTRA NA KOCIMA MOŽETE JOŠ  PROČITATI:

Banke se sve više okreću penzionerima

Dečiji inovacioni centar za ugled

Aleksandar Radulović, direktor JKP-a „Vodovod i kanalizacija”
Cena vode usklađena s mogućnostima
Pančevaca, a ne potrebama „Vodovoda”

Trudićemo se zajedno sa Gradom da naša usluga u doglednoj budućnosti bude dostupna u svakom domu i u gradu i u svim selima

Kraće će se čekati
Operacija katarakte i VTO i
kod privatnika na račun RFZO-a

Upis na fakultet
Testovi maturanata
udar na kućni budžet

Pančevačka razglednica
Ko je Nemcima izdao prelepu
revolucionarku Olgu Petrov

Selo
U Dolovu „Vinarijada” po 26. put

Zdravlje
Egzotično voće na našim trpezama nije retkost

Zapis
Milan Bujaković: Želim da predstavljam Srbiju

Foto-reportaža
Ukras tamiškog keja: tajni život labudova
strana 13

Sport

UBEDLJIVI PORAZ UPRKOS UJEDNAČENOJ IGRI Fudbaleri Železničara izgubili od FK Inđija 0:3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.