SAMI SE ORGANIZOVALI I ZASUKALI RUKAVE Novoseljani uređuju svoj balotaški teren

09:21

09.02.2024

Podeli vest:

Banatski dobosar

Članovi neformalnog udruženja „Banatsko Novo Selo – Dinara” počeli su ovih dana da uređuju i dograđuju nekadašnji teren za boćanje u Vašarskoj ulici u pomenutom mestu, nedaleko od stare Železničke stanice.

Tamo se inače više od dvadeset godina zaljubljenici u ovu interesantnu igru druže nedeljom, kao i za vreme velikih praznika.


Uzgred, boćanje ili balote Novoseljani nisu igrali samo na tom terenu, već su, na primer, za vreme seoske slave – Duhova redovno bili organizovani turniri kako na fudbalskom terenu u centru sela, tako i na Vašarištu.

Međutim, kako pomenuti tereni ne pripadaju njima i tamo ima drugih sportskih aktivnosti, članovi pomenutog udruženja, čija je registracija u toku, došli su na ideju da svoj stari teren prošire, urede i dograde.
S projektom se saglasila i Mesna zajednica, a neophodan novac, tačnije oko 400.000 dinara, obezbedili su članovi udruženja svojim prilozima i sopstvenim radom, kao i brojni sponzori.

Jedan od vodećih ljudi udruženja Špiro Tutuš kaže da veliku zahvalnost za realizaciju ovog projekta Novoseljani duguju Milovanu Dragičeviću i njegovoj porodici iz Milvokija, kao i Vladimiru Todoroviću iz Bele Crkve.

– Realizacijom ovog projekta Novo Selo višestruko dobija, jer će pre svega biti uređen jedan pomalo devastiran prostor. Tako će mnogi Novoseljani od sada moći kvalitetnije da igraju ili prate ovu igru, a nova dva terena, po zvaničnim standardima, omogućiće i uspešniju organizaciju turnira za seosku slavu, odnosno Duhove, kada u Novo Selo dolaze brojne i jake balotaške ekipe iz Beograda, Batajnice, Inđije i Novog Sada. Moram da napomenem i da su u realizaciji ovog projekta veliki doprinos dali i Dragoslav Lazić, Milovan Tutuš, Jovica Andić i Željko Mirković – naveo je Špiro Tutuš.

(Pančevac)

Savetovalište na Tik Toku Doma zdravlja

SJAJNA AKCIJA RIBOČUVARA I POLICIJE Ribokradice se bacile u mulj i vodu, ostavivši sav lopovski pribor! Svi su identifikovani

UHAPŠEN HAKER IZ VRŠCA: Osumnjičen da je oštetio platformu za platni promet za 1.8 miliona dinara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.