COLIĆ Vetropark “Pupin” novi vetar u leđa ekologiji i ekonomiji

08:56

21.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Miloš Colić, generalni direktor kompanije „New Energy Solution“  izjavio je da izgradnja Vetroparka „Pupin“ počinje tokom ove nedelje, a trebalo bi da traje do kraja ove godine.

On je naveo da je  trenutno postavljeno 38 vetrogeneratora koji proizvode električnu energiju a u planu je da do kraja ove godine podignu još 16 novih jedinica, novih vetrogeneratora koji će početi sa proizvodnjom električne energije.

Colić dodaje da je ovo oblik energije koji će imati veliki uticaj i udeo u ukupnoj potrošnji električne energije, zato građani mogu očekivati još novih projekata.

Na prezentaciji vetroparka “Pupin”, održanoj u zgradi opštine Kovačica,  stanovništvo se upoznalo sa planiranom dinamikom izvođenja radova i planiranim rokovima završetka pojedinih radova, transportnom rutom dopremanja opreme, načinom obaveštavanja lokalne zajednice o svim značajnijim aspektima izgradnje kao i o postupku za podnošenje eventualnih žalbi i pritužbi građana.

 

Colić ističe da je ovo oblik energije koji će imati veliki uticaj i udeo u ukupnoj potrošnji električne energije, te da iz tog razloga građani mogu očekivati još novih projekata.

(Pančevac)

HITNA POMOĆ PANČEVO: Jednog sugrađanina ujeo pas u BIG-u, drugi povredio glavu usled pada kod izbegličkog centra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.