HUMANITARNI KONCERT ZA FILIPA I MATEJU Mladi alibunarski tamburaš nastupio sa kolegama u Kulturnom centru

08:30

22.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Damir Pranjković, mladi tamburaš iz Alibunara, održao je prvi u nizu humanitarnih koncerata. Ovaj događaj upriličen je u Kulturnom centru Pančeva, realizovan je uz podršku gostiju i tamburaškog orkestra SMŠ „Jovan Bandur“ kamernog orkestra „Panartist“ i plesača iz plesnog kluba „Beodens“, a uz potpunu finansijsku podršku fondacije „Humana srca“.

Damir je istakao da se celog života trudi da predstavi tamburu na neki drugi, sofisticiraniji način, te da je ovaj koncert bila savršena prilika za tako nešto.

– Ja sam imao jednu misiju tokom mog školovanja, i 10 godina kako se družim sa tamburom, a to je da prikažem tamburu na jedan drugi način, da može, iako je tradicionalni instrument i svira narodnu muziku, da pored toga može da svira i klasičnu muziku, filmsku muziku, i tu moju misiju je prepoznala i podržala fondacija “Humano srce”, prepoznali su moj rad, pa su mi zbog toga donirali tamburu koja će mi mnogo pomoći da nastavim profesionalno da se usavršavam, rekao je Pranjković.

Damir je odlučio da sav prihod od prodatih ulaznica, kao i sve dobrovoljne priloge, usmeri na dva dečaka, braću Gaćeša, koji boluju od autizma i kojima je potrebna finansijska podrška za lečenje matičnim ćelijama.

– Ja sam doneo odluku, uz podršku muzičara koji večeras nastupaju, da ovaj novac ide Dijani Maksimović, odnosno braći Gaćeša, Filipu i Mateji, dečaci imaju 7 i 9 godina, boluju od dečijeg autizma. Njima je potreban novac za tretman matičnim ćelijama, već su bili na jednom tretmanu i dosta im je pomoglo, i nadamo se da će i ovaj koncert pomoći svojim sredstvima da onu odu opet, kaže naš sagovornik.

Od koncerta u kome su podjednako uživali građani Pančeva svih generacija, prikupljeno je približno 170.000 dinara od prodaja karata i dobrovoljnih priloga. Ovim su Pančevci pokazali da imaju veliko srce i spremnost da svojim malim sugrađanima olakšaju dalju borbu za zdravlje.

(Pančevac/RTV Pančevo)

KULTURNI CENTAR PANČEVA: Koncert Anete Ilić i Vladimira Gligorića 22. februara na Sceni

PANČEVO: Koncert studenata klarineta 8. februara u Muzičkoj školi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.