SAJAM TURIZMA U BEOGRADU TO Pančevo predstavila Kulturni vodič na Sajmu turizma u Beogradu

11:02

23.02.2024

Podeli vest:

Printscren/IN/TO Pančevo

Turistička organizacija grada Pančevo i ove godine predstavlja svoju turističku ponudu, na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 22. do 25. februara. Danas, prvog dana Sajma turizma, predstavljen je i novi Kulturni vodič grada, a u subotu, 24. februara od 13 do 14 časova biće organizovana promocija manifestacija uz degustaciju vina i banatske štrudle, prenosi portal ePančevo.

Srđan Nikolić, v.d. direktora Turističke organizacije grada Pančeva kaže da će biti predstavljena i najveća manifestacija koja se održava u Pančevu tokom godine, Dani Vajferta, ali će posetioci moći da se upoznaju i sa bogatstvima Pančeva.

„Glavni fokus ove godine je na Danima Vajferta kao našoj najvećoj manifestaciji u gradu. Hoćemo da prikažemo sve znamenitosti našeg grada, kako kulturno istorijskih spomenika tako i prirodna bogatstva. Na Sajmu turizma smo premijerno predstavili naš vodič koji smo radili specijalno za sajam, kao i promotivni film o Pančevu“, rekao je Srđan Nikolić, v.d. direktora TO grada Pančeva.

Srđan Nikolić je najavio i novu manifestaciju koja će biti održana u poslednjoj nedelje maja u Narodnoj bašti.

„Pančevo je prepoznato na mapi manifestacionog turizma i mi svake godine pokušavamo da unapredimo tu granu turizma. Naravno uz veliku pomoć Grada Pančeva koji se posvetio finansijski i organizacioni tom poslu. Mi ćemo ove godine imati poslednje nedelje maja, TO Pančevo, Grad Pančevo i Udruženje Sefta novu manifestaciju „Pančevo vajn vikend“ koja će trajati tri dana. Biće predstavljeni domaći pančevački izlagači vina, kao i iz cele Srbije. Biće prikazani i gastronomski specijaliteti iz naših krajeva, bogat kulturno umetnički program, muzički program i to na najlepšem mestu, u Narodnoj bašti“, rekao je Srđan Nikolić.

Na štandu grada Pančevo svoje proizvode predstaviće Udruženje Panonke, kao i Udruženje žena Pančevke Gornji grad.

Pomoć u predstavljanju grada na sajmu pružiće i učenici Ekonomsko trgovinske škole Paja Marganović. Na štandu grada Pančeva svoje mesto imaće i vinari.

(Pančevac/ePančevo/TO Pančevo )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.