POBEDILA STARIJE ATLETIČARKE Nikolina Radovanović državna šampionka u bacanju kugle! Bravo

10:34

26.02.2024

Podeli vest:

FB/Zoran Kocić

Atletski klub Tamiš predvođen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao je sa šestoro atletičara na pojedinačnom prvenstvu Srbije u atletici u kategoriji pionira/ki u Beogrdu i ostvario zapažen uspeh osvajanjem jedne medalje.

Nikolina Radovanović, mlada, vanserijski  talentovana atletičarka AK Tamiš, osvojila je zlatnu medalju u disciplini: Bacanje kugle 2kg. Nikolina je u finale discipline bacanje kugle ušla kao nosioc liste, sa najboljim rezultatom. Odmah u prvoj seriji bacila je vodeći hitac, i iz serije u seriju bila konstantno na vodećoj poziciji. U poslednjoj šestoj seriji  Nikolina je ostvarila rezultat od neverovatnih 13.69m, pomerila granicu svog ličnog rekorda i ubedljivo osvojila zlatnu medalju i titulu šampionke Srbije u dvorani za 2024.godinu.

Treba svakako napomenuti da je Nikolina ulazno godište pionirki, najmlađa učesnica finala bacanja kugle, mlađa punih godinu dana od ostalih atletičarki.

Nikolina Radovanović je izuzetan atletski talenat u bacačkim disciplinama,u Pančevu do sada ne viđen.Pored kugle izuzetna ostvarenja  ima u bacanju Vortex-a,koji je prošle godine bacila na daljinu od čak 54,50m, i na svim takmičenjima u Srbiji osvajala je zlatne medalje, takođe sjajno baca i koplje 400gr. Nikolina je prošla šestogodišnju selekciju u školi atletike AK Tamiš u bacačkim ali i trkačkim disciplinama. Na svim testiranjima osvajala je maksimalan broj bodova, i predstavlja atletski biser Pančeva i regiona.

Za Atletski klub Tamiš u finalnim disciplinama nastupli su i Ignjat Papić 800m, Nađa Cvetković 300m, Nevena Nikolić 1.500m, Sara Gagić 2.000m.SH, Nina Kostić skok u vis, svi su oborili svoje lične rekorde i ostvrili zapažene rezultate.

Organizator držanog prvenstva je bio Srpski Atletski Savez, a na prvenstvu Srbije je učestvovalo vise stotina atletičara iz klubova iz cele Srbije,koji su prethodno prošli kvalifikacione norme za učešća u finalu.

(Pančevac)

ZLATNA DRUŽINA PANČEVO 1813: Jovan Kondić prvi pionir, a Andrej Jeftenić prvi kadet pištoljem

Mijailović: Gosti zadržavali vreme! Lazetić: Veliko bravo za moje igrače

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.