JAN HRIEŠIK O ZABAVI RATARA U KOVAČICI Važno je za ljude da se susreću, pričaju i vide

09:35

28.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTVOK

Tradicionalnu zabavu kovačičkih poljoprivrednika koja je održana  u Kovačici  obeležila je dobra poseta i pozitivna atmosfera. Udruženje poljoprivrednika „Kovačičani“ organizovalo je sada već tradicionalni bal, na kom su bili prisutni kako članovi ovog udruženja, tako i mnogobrojni gosti.

Kako navodi predsednik pomenutog udruženja, Jan Hriešik, ovakve zabave su važne, jer je bitno za ljude da se susreću, da pričaju međusobno, da se vide, kao i da svoje slobodno vreme provedu kvalitetno u društvu poznanika umesto na društvenim mrežama.

Što se tiče interesovanja, kako navodi Hriešik, ove godine se tražila karta više a podpredsednik Udruženja poljoprivrednika „Kovačičani“, Martin Toman kaže da interesovanje iz godine u godinu raste.

Nakon ove zabave, „Kovačičani“ će imati godišnju skupštinu udruženja a posle toga kreću sa radom na njivama. Što se zabavnih aktivnosti tiče, ovo udruženje svake godine organizuje i tradicionalnu manifestaciju „Dan žetve“, koja će i ove godine obradovati ljubitelje dobre zabave i slovačke narodne muzike, ali i raznih gastronomskih specijaliteta.

(Pančevac/RTVOK)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.