OPOVO Odigrana pozorišna predstava „Do guše u pelenama“

16:30

07.03.2024

Podeli vest:

GLAS OPOVA

OPOVO – Nakon dečije predstave koja je odigrana prošlog vikenda, predstavom „Do guše u pelenama“ otvorena je sezona i za stariju publiku.

Radnju predstave čine porodični odnosi i šta se dešava kada se najbliža familija umeša u život mladog bračnog para koji očekuje bebu. Kroz komične situacije naši junaci prolaze kroz razna pitanja, kako nazvati bebu, ko šta treba da radi kada beba stigne, da li bi muškarci mogli da izdrže porođaj.javlja Glas Opova.

„Čekamo bebu“ magično otvara vrata roditeljstva. Iza tih vrata je put, posut dilemama gotovo celog života. I sve počinje upravo tom prostom rečenicom, paradoksalno, jer upravo „čekamo bebu“ označava početak komplikacije odnosa sa svetom oko sebe, svetom koji bi vrlo rado da pomogne i poduči, da olakša i zabavi, svetom sa dobrim namerama (a kad ćemo više naučiti da je put do pakla posut baš njima). Ana i Viktor su sedam meseci izbegavali uticaje od spolja i prosto uživali u činjenici da čekaju bebu. A onda se umešala najbliža familija, – tačnije Viktorova sestra Irena. Ona pravi ”Gender reveal” žurku koja treba da otkrije pol deteta, nepromišljeno zanemarujući mogućnost da će jedna takva zabava otvoriti Pandorinu kutiju i pokrenuti pitanja imena deteta, lični odnos prema muškom/ženskom polu, njen odnos prema svom mužu Petru i životu koji joj je nametnut, a Anu dovesti u prvu ozbiljniju dilemu – treba li da svoju decu odgaja sa infantilnim Viktorom.

Glumačka podela kombinuje iskusne televizijske glumce poput Katarine Vićentijević koju publika pamti po čuvenim serijama Srećni ljudi i Porodično blago (Zaza, Duda Piroćanka), Milana Čučilovića stalnog člana Beogradskog dramskog pozorišta, kao i komičare koji imaju više predstava u pozorišnoj karijeri koje igraju ili su igrali u regionu i širom Srbije Peđu Damnjanovića, Stefana Uroša Tešića i Isidoru Milinović.

Po tekstu Ružice Vasić, režiju je potpisala Tea Puharić.

(Pančeva)

ŽELEZNIČAR DOČEKUJE NIŠLIJE: Biće to utakmica „biti ili ne biti”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.