MAJA VITMAN OBIŠLA RADOVE U GORNJEM GRADU

Počela kompletna rekonstrukcija Ulice Dimitrija Tucovića u Pančevu, koja se čeka skoro 40 godina

19:07

12.03.2024

Podeli vest:

Pančevac

Menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman i predsednik saveta Mesne zajednice Gornji grad Branislav Gligorić obišli su danas radove u Ulici Dimitrija Tucovića na delu između ulica Uroša Predića i Mihajla Pupina.

– Počela je rekonstrukcija ulice Dimitrija Tucovića. Dugo smo je najavljivali i radujemo se jer su građanke i građani Pančeva imali vere u nas i obećanje koje smo dali. Značaj rekonstrukcije ulice Dimitrija Tucovića je višestruk. Ova ulica spaja centar grada sa državnim putem koji vodi ka Opovu i Kovačici, ali je isto i veza do
Zone sever. Sa pripremnim radovima se krenulo u ponedljak 4. marta i to od, takoreći, sredine ulice, odnosno od Mihajla Pupina ka ulici Uroša Predića. Ova deonica je trenutno i zatvorena za saobraćaj, a autobuske linije su preusmerene na Moše Pijade, Svetog Save ka Svetozara Šemića, što smo u objavi blagovremeno i najavili, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman i dodala:

– Radovi prve faze su predviđeni da teku ka ulici Moše Pijade i ulica će se zatvarati od raskrsnice do raskrsnice, kako radovi budu napredovali. Ugovor za izvođenje radova smo potpisali početkom novembra meseca 2023. godine, ali zbog vremenskih uslova nismo želeli ranije da uđemo u radove, kako ne bismo napravili opšti kolaps, a da zbog vremenskih uslova nismo u mogućnosti da ih izvodimo.
Takođe, želim da napomenem da još jedan od razloga je i celokupna rekonstrukcija gasovodne mreže sa oko 120 priključaka, te zbog grejne sezone, nije bilo racionalno da se uđe ranije u ove radove. U svakom slučaju, posle niza peripetija koje smo imali, imajući u vidu da smo 2020. godine već imali potpisan ugovor o sufinansiranju sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koji je zbog pandemije Kovida 19 i raskinut, zahvalni smo UKU APV što je naš prerađen projekat
prihvatila ponovo i da su nam i ove godine opredeljena sredstva konkursom u vrednosti od više od 50% od ugovorene vrednosti. Ovo je značajna ušteda u budžetu Grada, koja će biti iskorišćena za realizaciju investicija koja će se naći između ostalog i u rebalansu budžeta za ovu godinu. U saradnji sa gradonačelnikom i svim
relevantnim subjektima domaćinski se odnosimo prema sredstvima poreskih obveznika, i ponosni smo na tu činjenicu. Danas, kao i prethodnih godina, ali i onih koje nam idu u susret izvode se fantastični projekti dinamikom kontinuiteta.

Rekonstrukcijom ulice radovi se odnose na dužinu od 1255 metara, od raskrsnice sa ulicom Moše Pijade do Knićaninove. Izvešće se izgradnja nedostajuće atmosferske kanalizacije, rekonstrukcija elektroinstalacije, rekonstrukcija obostranog gasovoda sa
izgradnjom priključaka. Biće postavljeno preko 110 novih stubova javnog osvetljenja sa novom LED rasvetom razlitih visina stubova u zavisnosti od širine saobraćajnice i fotometrije. Uređenje zelenih površina i sadnja novih sadnica radiće se u saradnji sa JKP „Zelenilom“.

– Ovo je jedna od najbitnijih ulica na teritoriji MZ Gornji grad, a i što se tiče samog grada Pančeva, jer ova ulica povezuje južnu i severnu zonu. Kada smo pre 6 meseci dobili obaveštenje od Gradske uprave da će krenuti sa rekonstrukcijom kompletne ulice, mi smo poslali obaveštenje svim našim žiteljima i odmah su krenuli sa pozitvnim komentarima, jer se na rekonstrukciju ove ulice čeka skoro 40 godina. Ovo je 16. ulica na teritoriji Gornjeg grada koja se radi, treća velika ulica koja se kompletno rekonstruiše, tako da vlada jedno pozitvno mišljenje svih žitelja i hvala Gradu Pančevu što nam je izašao u susret, rekao je predsednik saveta Mesne zajednice Gornji grad Branislav Gligorić.

 

 

– Širina saobraćajnice će biti 7 metara, izgradićemo nove obostrane pešačke staze u širini od 1,6 metara i biciklističku stazu dužine 770 metara od Uroša Predića do
Knićaninove. Od Moše Pijade do Uroša Predića nije bilo saobraćajno tehničkih mogućnosti da se isprojektuje i biciklistička staza, jer u tom slučaju ne bi bilo ni jedno parking mesto, a u određenenim delovima bila bi ukinuta i zelena površina.
Kada sam napomenula da smo preprojektovali, odnosilo se na zahteve građana koji su bili u vezi sa prethodnim projektom, a to je postavljanje semaforskih uređaja i to na dve raskrsnice. U pitanju su ulice Uroša Predića i Ive Kurjačkog. Ova primedba je bila uvažena, jer je realna. Imajući u vidu izuzetno frekventnu saoraćajnicu ugranjom semafora biće podignuta bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, građani su tražili i dodatna parking mesta, te smo dodatno dali da se isprojektuje krak ulice Uroša Predića i obezbede dodatna parking mesta. Ova raskrsnica i sama lokacija je izuzetno važna zbog blizine Mesne zajednice, vrtića i naravno Preobraženjskog hrama. Takođe, tema preprojektovanja je bio i veliki broj novih priključaka i raznih zahteva ljudi koji ovde žive, kako bi smo im koliko je god bilo moguće pomogli da reše svoje višedecenijske probleme. Naravno, uvek to napominjem, u skladu sa strukom i propisima možemo sagraditi, jer na kraju ove dvogodišnje investicije cilj nam je dobijanje upotrebne dozvole, zaključuje Vitman.

– Želim da se svima zahvalim na ukazanom poverenju, saradnji i
podršci i želim da građanima poručim da sugestije i primedbe koje
su imali ili će imati u toku radova su od velikog značaja, jer ovo je
timski posao i na kraju krajeva to ostaje njima na korišćenje.
Ukoliko budu imali potrebu za bilo kakvim informacijama stojimo
na raspolaganju, kako putem Mesne zajednice isto i direktnim
kontaktom sa Sekretarijatom za investicije. Mi smo na raspolaganju
da odgovorimo na sva pitanja i pomognemo gde god je to moguće. Svi
koji žele da se priključe na infrasrukturu, sad je momenat, neka
podnesu zahteve sa urednom dokumentacijom, jer nakon završetka
radova, dve godine neće biti u mogućnosti, u skladu sa zakonskim
propisima, rekla je Maja Vitman.

Grad Pančevo, Sekretarijat za investicije vrši izvođenje radova na rekonstrukciji Ulice Dimitrija Tucovića, od Ulice Moše Pijade do Knićaninove ulice u Pančevu sa dvogodišnjim finansiranjem i pri tome će se izvršiti sledeći radovi:

  • Rekonstrukcija saobraćajnice ulice Dimitrija Tucovića u Pančevu, od ulice Moše Pijade do ulice Knićanove u Pančevu za dvosmerni saobraćaj, širine 7 m. Dužina saobraćajnice je 1253,5 metara. Saobraćajnica se planira sa završnom obradom od asfalt betona AB11s. Pešačke staze će biti izgrađene obostrano u šini od 1,6 metara, od betonske galanterije – behaton 6 cm. Biciklistička staza je projektovana od Ulice Uroša Predića do Ulice Knićaninove za dvosmerni saobraćaj dužine oko 770 metara, od asfalt betona. Planira se izgradnja 244 parking mesta, od kojih su 12 parking mesta za osobe sa invaliditetom.
  • Rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Uroša Predića širine 6 metara i dužine 86,9 metara.
  • Planira se rekonstrukcija vodovoda prečnika: ø100-ø150 i novoprojektovani vodovod u ulici Uroša Predića ø100 i dužineoko 78metara.
  • Radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije prečnika ø300-ø400-
    ø500-ø600 u dužini od 784 metara u Ulici Dimitrija Tucovića i u dužini od 89,1 metar u ulici Uroša Predića. Slivničke veze ø200.
  • Radovi na rekonstrukciji gasovoda u Ulici Dimitrija Tucovića u Pančevu.
  • Semaforizacija raskrsnice ulice Dimitrija Tucovića i Uroša Predića i semaforizacija raskrsnice ulice Dimitrija Tucovića i Ive Kurjačkog u Pančevu.
  • Planira se izvođenje radova na rekonstrukciji javnog osvetljenja pri čemu su postavljene savremene svetiljke sa LED tehnologijom. Biće postavljeno 46 stubova 10 metara visine u Ulici Dimitrija Tucovića, 30 stubova visine 10 metara sa dodatnom svetiljkom za trotoare na visini od 4 metara, 3 stuba visine 10 metara u ulici Uroša Predića, i 34 stubova 4 metara visine u ulici Dimitrija Tucovića.
Radovi će se izvoditi u 3 faze:
1. faza: od Ulice Mihajla Pupina do Ulice Dragutina Ilkića
Birte u periodu od 4. marta do 04. jula
2. faza: od Ulice Mihajla Pupina do Ulice Moše Pijade
3. faza: od Ulice Knićaninove do Ulice Moše Pijade

 

Ukupna vrednost radova iznosi 362.373.891,16 dinara sa PDV-om.

(Pančevac)

MAJA VITMAN OBIŠLA RADOVE U NASELJU STRELIŠTE Prvi sloj asfalta u Ive Andrića

MAJA VITMAN Ova godina će se pamtiti po fantastičnim projektima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.