OVAJ GLUMAC IGRA Vojažovog oca u seriji SABLJA: Dok smo snimali scenu ATENTATA, vraćale su nam se EMOCIJE

13:29

13.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/IN

Glumac koji u seriji „Sablja“ igra Milana Veruovića, telohranitelja pokojnog premijera Srbije, na godišnjicu smrti slavnog političara govori o izazovima sa kojima se susretao dok je snimao ovu dramu.

Tog 12. marta 2003. godine stala je cela država, a Nikoli su se, dok je snimao seriju po istinitim događajima, ponovo vraćale slike tog nemilog čina.

– Čitavog tog dana, dok smo snimali scenu atentata, vraćale su nam se emocije iz prošlosti. Dragan Mićanović, koji u seriji glumi Đinđića, i ja komentarisali smo da je ceo taj dan bio teskoban i da nam je to bila najteža scena za snimanje – priča Nikola Glišić (35) za Informer i dodaje da je dodatnu odgovornost nosilo to što se taj događaj prvi put ekranizovao:

Za taj deo nama bliske istorije imali smo samo one video-materijale koji su svima poznati. Nismo znali šta se tačno u tim trenucima dešavalo. Da li je Milan nešto rekao, ili možda Zoran… Ima jedan segment pre samog atentata gde se ja okrećem i sa zadnjeg sedišta uzimam Zoranovu tašnu. To je zaista tako i bilo jer sam se sa scenaristima i režiserima dogovorio da što vernije dočaramo taj trenutak. Gledali smo da na osnovu svih prikupljenih informacija sve uradimo što je bolje moguće.

Nikola kaže da se oko uloge nije konsultovao sa Milanom Veruovićem, koji je mogao da mu pruži informacije iz prve ruke, a objasnio je i zbog čega. Hteo sam da porazgovaram sa njim o tome, ali u scenariju njegov lik nije bio mnogo raspisan i iz tog razloga mi nisu bile potrebne neke opširnije pripreme. Reditelji Goran Stanković i Vladimir Tagić imali su dovoljno informacija i dobro su me uputili u ono što treba da radim – kaže glumac  i dodaje da je ta uloga bila namenjena baš njemu:

– Imao sam 15 godina, bio sam kod kuće i na svim televizijskim kanalima pričalo se o tome. Snimci koji su tada emitovani neposredno posle atentata, kada Đinđića voze u bolnicu, delimično su iskorišćeni i za potrebe serije. Te slike su mi ostale duboko urezane u sećanje i to je nešto što ne sme da se zaboravi – kaže Glišić.

Serija „Sablja“ ima osam epizoda, a premijera se očekuje uskoro na RTS-u.

(Pančevac/Informer)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.