BRAVO ZA EKOLOGE U KOVAČICI Posađeno 250 sadnica

12:21

15.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTVOK

Ekološki pokret opštine Kovačica u saradnji sa Odredom izviđača „Janošik“, fudbalskim klubom Slavija i opštinom Kovačica organizovao je u nedelju akciju sadnje drveća.

Ekološki pokret opštine Kovačica organizovao je akciju sadnje drveća. Kako navodi predsednik ovog pokreta, Vladimir Kuharik, posađeno je 250 sadnica više vrsta na tri lokacije: u centru, kod benzinske pumpe, kao i na putu Kovačica – Padina.

Sredstva za sadnju dolaze od limenki koje građani odlažu u kontejner namenjen za njihovo odlaganje radi dalje reciklaže. Organizaciju ove akcije je pomogla i opština Kovačica. Prema rečima Vladimira Kuharika, opština je EPOK-u izašla u suret i obezbedila učesnicima akcije osveženje.

Planova, ali i dobre volje ne manjka. Stalno je aktivna akcija pravilnog odlaganja elektronskog otpada, pa ukoliko građani žele, mogu da kontaktiraju mesnu zajednicu Kovačica kako bi taj otpad bio pravilno skladišten i dalje recikliran. Takođe, u planu je da se organizuje i veliko spremanje, odnosno, čišćenje Kovačice, a Kuharik je ovu priliku iskoristio da pozove sve zainteresovane da se priključe kako u organizaciji tako i u realizaciji same akcije. Veliko čišćenje biće organizovano nešto ranije, odnosno, tokom aprila meseca.

(Pančevac/RTV OK)

ODOBREN PRVI LEK ZA MASNU JETRU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.