ANĐELA I ANDREA IZ OI ,,CRNE RODE“ NA BALU U BEOGRADU

Na 5. Avijatičarskom balu u organizaciji Udruženja „Žene pilota Srbije” proslavljeno je 25 godina rada udruženja

20:57

18.03.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Dve planinke Anđela Goja i Andrea Nađ iz O.I. ,,Crne rode“ iz Pančeva učestvovale su na 5. Avijatičarskom balu koji je u Beogradu organizovalo Udruženje „Žene pilota Srbije”.

– Na ovogodišnjem balu je proslavljeno 25 godina od rada Udruženja žena-letača Srbije i bila nam je čast da naši članovi odreda učestvuju na takvoj manifestaciji.

Bal je održan u istorijskoj zgradi u prelepom ambijentu restorana „Avijator“. Istorija bala traje više od 100 godina, a tada je bio napravljen za mlade pilote, koji su bili elitna vojska, gde su najbolje porodice dovodili svoje ćerke – da pokažu koliko su one kulturne, lepe i školovane, radi sklapanja braka između pilota i najboljih devojaka. Sada više nema tu funkciju, ali tradicija je da bal bude sačuvan na visokom moralnom nivou.

Na balu su bili prisutni članovi kabineta atašea sa ženama iz Rusije, Belorusije, SAD, Bosne i Hercegovine itd, oficiri Vojske Srbije, veterani, legende neba Srbije, orkestar Vojske Srbije.

Uvodnu reč imala je predsednica udruženja Olgica Lazić, a bal je otvorio zastupnik Sveruskog udruženja veterana ,,Bojno Bratstvo“.

(Pančevac/J. Filipović)

OBELEŽEN DAN BRANILACA OTADŽBINE Izviđači odreda CRNE RODE na prijemu u Ruskoj ambasadi

ODRED IZVIĐAČA CRNE RODE: Uspešno organizovale „Acin memorijal“ i „Marš sećanja“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.