Đoković u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu

17:14

11.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/TennisTV

BEOGRAD – Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Italijana Lorenca Muzetija rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 6:3) i plasirao se u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu.

Prvi teniser sveta pobedio je posle sat i 59 minuta.

Suočio se Novak Đoković u osmini finala mastersa u Monte Karlu sa motivisanim Lorencom Muzetijem, publikom koja je koristila svaku priliku da ga „pozdravi“ zvižducima i avgustovskom vrućinom u Kneževini, ali je našao način da pobedi i spreči reprizu prošlogodišnjeg duela, kada ga je Italijan eliminisao na istom mestu i u istoj rundi turnira.

Srpski teniser je veoma stegnuto ušao u meč. Servisi nisu bili dovoljno dobri da bi pravili razliku, a sa osnovne linije je neprepoznatljivo često lake lopte slao duboko u aut, naročito iz bekhenda koji nikako nije uspevao da iskontroliše.

Muzeti je dobro počeo, poveo je 3:1 i 4:2, a Đoković je u osmom gemu vratio brejk i izjednačio na 4:4. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise sve do poslednjeg 12. kada je Đoković napravio novi brejk i osvojio prvi set.

Bilo je malo razmene reči sa publikom na 4:3, a onda sam uhvatio momentum. igrao je odlično, morao sam mnogo da trčim. Ovo je šljaka i stvari mogu brzo da se preokrenu. Jedan brejk nije velika prednost. U prvom setu smo videli rolekoster., rekao je Đoković.

Đoković je u drugom gemu drugog seta napravio brejk i poveo 2:0. Muzeti je odmah vratio brejk, srpski teniser mu je u narednom gemu ponovo oduzeo servis i poveo 3:1, a zatim je osvojio i gem na svoj servis za 4:1.

Muzeti je vratio brejk u sedmom gemu, a Đoković je uzvratio u narednom i poveo 5:3. Bez problema je osvojio naredni gem i posle prve meč lopte plasirao se u četvrtfinale.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv 11. tenisera sveta Australijanca Aleksa de Minora, koji je ranije danas pobedio sunarodnika Alekseja Popirina 6:3, 6:4.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.