ANA BRNABIĆ: Za neverovati je neodgovornost Srbije protiv nasilja! Danas mi je stigao predlog koji nema veze s onima do sada

14:25

16.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/Youtube

Predsednuica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić obratila se građanima Srbije.

– Juče sam odgovorila na predloge stranaka, a na dve teme. Jedna je kojim prioritetima i na koji način da radimo na primeni ODIHR preporuka, a druga je na koji način da radimo na uvidu, reviziji i kontroli biračkog spiska. Hvala svima koji su dostavili predloge. Ozbiljno sam se bavila predlozima i pokušala još jednom da budem dovoljno otvorena kako bi našli neki dogovor i počeli zajedno da radimo na primeni ODHIR preporuka. Moj odgovor je da sam praktično prihvatila sve predloge, posebno ove koji su dolazili od opozicije grupisane oko liste Srbije protiv nasilja, osim da obustavimo sve izborne radnje za izbor odbornika u Skupštini Beograda i da odložimo izbore do daljnjeg, to je direktno suprotno Ustavu – navela je.

– Za neverovati je neodgovornost „Srbije protiv nasilja“.  Meni je danas od njih stigao novi predlog, odnosno zahtev koji nema nikakve veze s onima koji su dostavljali do sada. Sada puj pike ne važi.. Imamo novi zahtev. Sada je novi zahtev da Skupština dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmene i dopunama ustavnog zakona za sprovođenje ustava, kako bi se svi lokalni izbori održali istog dana u 2024. Nema veze što smo mi imali izbore u određenim lokalnim samoupravama, nema veze kada im je vreme, nema veze koliko je ustavom zagarantovan mandat. Za sve građane u loklanim samopuravama koji su glasali u decembru 2023, oni po najnovijem zahtevu opozicije grupisane oko Srbija protiv nasilja ponovo bi trebalo da izađu da glasaju – kaže ona.

– Prvo su tražili da nekom na silu skratimo mandat, da im mi kao parlament skratimo mandat. Evo sada novim zahtevom, predlažu da se određenim lokalnim samoupravama, skraćene mandata bi bilo više od tri godine. Nisu imali zamereke na izbore, učestvuju u radu loklanih samouprava, ali ajde da to izbrišemo nekim zakonom i da idemo i na te izbore – navodi Brnabić.

– Nema ni Ustava, ni zakona, ni demokratskih principa, nego kako oni hoće, kad oni hoće. Kako đilas kaže, tako će biti. To vam je najnoviji zahtev od ovog jutra.

(Pančevac/Novosti)

BRNABIĆ posle sastanka sa šefovima poslaničkih grupa: Opozicija odbila sve KONKRETNE TEME

I ZVANIČNO: Brnabić raspisala beogradske izbore za 2. jun

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.