SPREČENA TRGOVINA LJUDIMA: Pokušali da prokrijumčare petogodišnju devojčicu preko granice BiH

14:09

17.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Na graničnom prelazu Brod, Služba za poslove sa strancima BiH i Granična policija BiH sprečili su krijumčarenje devojčice od pet godina.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je tužilac iz Odseka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinisao aktivnosti u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne trgovine ljudima, prenose Nezavisne novine.

„Identifikovana žrtva je petogodišnja devojčica koja se nalazila u pratnji stranog državljanina, koji je po nalogu postupajućeg tužioca zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a žrtva je u skladu sa pravosudnim smernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima adekvatno zbrinuta i smeštena u sigurnu kuću. Žrtvi je dodeljen specijalni staratelj za decu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine decom“, istakli su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da se navedena devojčica nalazi u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom i policijom u Vizbadenu, Nemačka, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci.

„Tužilaštvo BiH se zahvaljuje na efikasnoj i profesionalnoj saradnji inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i sigurnoj kući koja je pružila podršku u ovim aktivnostima“, istakli su iz ove institucije.

(Pančevac)

NZS: Prezentacija javnih poziva za nezaposlene u Pančevu i okolnim opštinama

Predsednik Vučić se SASTAO sa delegacijom Hebei! Pozvao kineske kompanije da ULAŽU u Srbiju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.