UŽ KARLOVČANKE: Očuvanje tradicije na kreativan način

09:43

19.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Udruženje žena „Karlovčanke“, osnovano 2019. godine, mahom se bavi vezenjem, pletenjem, ali i pravljenjem slanih đakonija.

Žene iz udruženja se bave i humanitanim radom, one izrađuju hobotnice koje su namenjene prevremeno rođenim bebama, te ih redovno šalju u Beograd. Cilj njihovog rada je očuvanje tradicije.

Kreativno Udruženje žena „Karlovčanke“ osnovano je na jesen 2019. godine i za sada broji 11 članova. Pretežno se bave pletenjem, vezenjem i pravljenjm pita a glavni cilj im je očuvanje bogate srpske tradicije, rekla je Ružica Ignjatović.

Ovo udruženje žena redovno za Beograd šalje ručno vezene hobotnice za prevremeno rođenu decu kojoj one služe kao igračka, jer ih podsećaju na pupčanu vrpcu.

 

U ovo udrženje redovno dolaze i deca koja žele da nauče nešto više o starinskim zanatima. Prema rečima Ružice Ignjatović, predsednice udruženja, sa decom je lako raditi jer mališani koji dođu obično su zainteresovani za rad.

Pitali smo decu da nam objasne kako se zapravo veze i šta najviše vole da vezu.

Kreativno udruženje žena Karlovčanke izvrsno ilustruje kako zajedničkim naporima možemo očuvati tradiciju, istovremeno pružajući podršku humanitarnim inicijativama koje doprinose boljitku zajednice.

(Pančevac/RTV Pančevo)

20 GODINA MAČEVALAČKOG KLUBA KARAĐORĐE Pomana: Spremamo se za brojne izazove

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.