ZAGREB: Otvorene prijave za novu sezonu Hojkine FOTOSOFIJE

11:30

19.04.2024

Podeli vest:

Foto: Krume Ivanovski

Otvorene su prijave za „Fotosofiju“, besplatni seminar i radionicu za naprednu fotografiju, koji se pod vođstvom i umetničkom direkcijom fotografa Damira Hojke održava već devetnaest godina i okuplja fotokreativce iz Hrvatske i regiona. Nova sezona „Fotosofije“ održaće se u Zagrebu od 10. do 15. juna, a petnaest polaznika će kroz intenzivnu šestodnevnu radionicu – u teoriji i praksi – otkriti kako da usavrši i nadogradi svoja fotografska znanja.

“U svaku novu sezonu ulazim s jednakom energijom i entuzijazmom kao i 2006, kada sam održao prvu ‘Fotosofiju’. Od trenutka objave poziva na konkurs preplavi me dodatna doza uzbuđenja zahvaljujući kojoj svake godine pronalazim novu inspiraciju za poticanje kreativnosti i širenje umetničkih vizija polaznika. ‘Fotosofija’ je u gotovo dve decenije postojanja oblikovala neka od najvećih fotografskih imena nove generacije, poput Franje Matkovića, Denisa Butorca, Jelene Balić, ali i mnoge druge koji su nakon seminara odlučili da promene zanimanje i posvete se fotografiji. Mislim da nema srećnije osobe od mene kada na nekoj premijeri ili snimanju među fotografima sretnem bivše seminariste kako vredno rade svoj posao, kada vidim njihove fotografije u medijima ili kada me pozovu na samostalne izložbe”, rekao je Hojka i istako kako se sve informacije vezane uz Fotosofia seminar mogu vidjeti na instagram profilu @fotosofiahoyka.

Neka od najvrednijih iskustava koje polaznici „Fotosofije“ dobijaju zahvaljujući seminaru, uključuju rad za velike kompanije, te objavljivanje fotografija u medijima – što je za mnoge od njih prvo takvo iskustvo. Naime, kroz Hojkin seminar fotografsku je usavršavanje dobilo 270 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore, koji su stvorili više od 3200 kreativnih fotografija. Mnoge od njih objavljivane su u vodećim medijima ili kao vizuali raznih marketinških kampanja uspešnih domaćih i multinacionalnih kompanija.
Kvalitet tih fotografija uvek je na visokom nivou budući da se snimanje portreta javnih ličnosti, modne, reklamne i art fotografije održava uz kreativno vođstvo Damira Hojke i asistenciju njegovih Fotosofa (bivših polaznika tog seminara).

Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 15. maja 2024, a kako se prijaviti, pročitajte na www.hoyka.com.

(Pančevac)

KULTURNI CENTAR: Humanitarna predstava za Mateju i Filipa u petak, 19. aprila

TASILIJA – U POTRAZI ZA SLIKOM: Promocija nove knjige Milana P. Rakočevića u Muzeju afričke umetnosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.