SINIŠA MALI: 18 milijardi evra za više od 300 projekata! ,,Srbija 2027” je mnogo širi program od samog Expo-a

09:54

23.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pink

Do 2027. godine biće uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru programa “Skok u budućnost – Srbija 2027”, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali gostujući na TV Pink.

On je poručio da je ”Srbija 2027” mnogo širi program od samog Expo projekta, koji će obuhvatiti investiciju od oko jedne od 1,2 milijarde evra, i to za izgradnju novog grada u Surčinu koji će, kako je rekao, sadržati stambeni kompleks, Akvatik centar, Nacionalni stadion…

– Expo je investicija od 1,2 milijarde evra, a ceo program “Srbija 2027” podrazumeva ulaganja od 18 milijardi evra. Gradićemo i obnavljati škole, auto-puteve, brze pruge, saobraćajnice, BIO4 kampus, zdravstvene ustanove… To je sve deo prezentacije koju je držao predsednik Aleksandar Vučić kada je predstavljao ovaj program – rekao je Mali, odgovarajući na taj način na kritike opozicije da je 18 milijardi evra planirano za projekat Expo 2027.

Dodao je da je Expo razvojna šansa za Srbiju i povod da se ulaže mnogo više, kako bi građani imali veći kvalitet života.

– Nama je Expo kišobran, povod da investiramo više u celu Srbiju i sve ono što treba da poboljša standard građana Srbije – zaključio je Siniša Mali.

(Pančevac/Novosti)

Siniša Mali obišao gradilište VELIKOG PROJEKTA za EXPO 2027: Kompleks u Surčinu biće gotov PRE ROKA

KAD MINISTAR NAPRAVI PRINCES KROFNE Siniša Mali sa kuvaricom Radom počastio kolege u Ministarstvu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.