SMOTRA RECITATORA PESNIČE NARODA MOG U SEČNJU Kovačičani Matej Hrk i Kalina Babka osvojili zlatne diplome

10:49

24.04.2024

Podeli vest:

Instagram/RTVOK

54. Pokrajinska smotra recitatora ,,Pesniče naroda mog“ održana je od 19. do 21. aprila u Sečnju. Kovačičani Matej Hrk i Kalina Babka osvojili su zlatne diplome.

Pokrajinska smotra recitatora ,,Pesniče naroda mog” završna je smotra najboljih recitatora Vojvodine i sastavni je deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru. Održava se Sečnju. Ove godine su se najbolji vojvođanski recitatori okupili od 19. do 21. aprila a iz opštine Kovačica su nastupili Maksimilijan Svak, učenik trećeg razreda OŠ „Maršal Tito“ iz Padine, Kalina Babka, učenica petog razreda OŠ „Mlada pokolenja“ iz Kovačice, Hana Kačapor Gašpar, učenica petog razreda OŠ “ Moša Pijade“ iz Debeljače i Matej Hrk, učenik prvog razreda Gimnazije „Mihajlo Pupin“ iz Kovačice. Žiri je radio u sastavu: glumac i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Predrag Momčilović, glumica i profesorka Timea Lerinc, glumica Ana Leskovac, novinarka Amalija Kovač i profesorka Danijela Radu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kovacica Info (@kovacicainfo)

Iz opštine Kovačica su učenik kovačičke gimnazije Matej Hrk koga je pripremala profesorka u penziji Marija Kotvaš Jonaš i učenica osnovne škole u Kovačici Kalina Babka čija je mentorka bila Eva Poljak osvojili prva mesta i zlatne diplome i ujedno su se plasirali dalje na republičku smotru.

Ciljevi smotre su da kod mladih neguje estetske i etičke vrednosti koje poezija prenosi, očuvanje i negovanje maternjeg jezika, kao i negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa. Organizatori smotre su Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Obrazovno kulturni centar Sečanj. Manifestaciju sufinansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opština Sečanj.

(Pančevac/Kovačicainfo)

PANČEVO Završeno je 22. pokrajinsko takmičenje u istraživačkim radovima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.