Premijer Vučević i ministri položili zakletvu

Nova Vlada ima 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja. Trećinu članova čine ministri koji su prvi put u vladi.

18:21

02.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Posle dva dana rasprave, Skupština izglasala novu Vladu Srbije, sa 152 glasa „za“. Nova Vlada ima 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja.

Članovi nove Vlade Srbije, na čelu sa premijerom Milošem Vučevićem, položili su svečanu zakletvu u Skupštini Srbije čime je počeo njihov četvorogodišnji mandat, a polaganju zakletve prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić.

Premijer i članovi nove vlade položili su zakletvu, u prisustvu predsednice Skupštine, narodnih poslanika, kao i predsednika Republike Aleksandra Vučića.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Zakletva glasi: „Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije“.

Nova Vlada Srbije imaće 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja.

Nova Vlada ima 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja. Trećinu članova čine ministri koji su prvi put u vladi.

Vladu čine predsednik Miloš Vučević i potpredsednici – ministar finansija Siniša Mali, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane je Bratislav Gašić, spoljnih poslova Marko Đurić, evrpskih integracija Tanja Miščević, pravde Maja Popović, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

Ministarka privrede je Adrijana Mesarović, ministar trgovine je Tomislav Momirović, poljoprivrede Aleksandar Martinović, rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, graševinarstva Goran Vesić.

Ministar za javna ulaganja je Darko Glišić, državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević.

Ministarka prosvete je Slavica Đukić Dejanović, nauke Jelena Begović zdravlja Zlatibor Lončar, kulture Nikola Selaković, informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

Ministar za turizam i omladinu je Husein Memić, ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamnkovski, sporta Zoran Gajić, za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, za brigu o selu Milan Krkobabić.

Ministri bez portfelja su Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura.

Vlada Srbije održaće večeras prvu sednicu u novom mandatu, nakon što je izglasana u Skupštini Srbije.

Sednica je zakazana za 19.15 časova.

.Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.