Dušan Borković na pobedničkom postolju u Marakešu

Presrećan sam. Sjajan je osećaj naći se opet na FIA Svetskom postolju, a posebno na uskršnji vikend.

09:53

06.05.2024

Podeli vest:

Facebook/Dušan Borković

Dušan Borković završio je na pobedničkom podijumu na FIA TCR Svetskom prvenstvu u Marakešu, pošto je drugu trku završio na trećoj poziciji.

U prvoj trci, Borković je imao jako dobar start pokazavši da je brz i da poseduje svetski kalibar. Međutim, nakon što ga je domaći automobilista Sami Taofik udario, došlo je do oštećenja zadnjeg dela Dušanovog automobila.

Oštećenje je bilo dovoljno veliko da onemogući bezbedan završetak prve trke na izuzetno opasnoj, uskoj uličnoj stazi u Marakešu, Africi. Timska odluka je bila da Borković sačuva automobil za drugu trku gde je Borković briljirao.

„Presrećan sam. Sjajan je osećaj naći se opet na FIA Svetskom postolju, a posebno na uskršnji vikend. Čini mi se da me za Uskrs prati sreća jer sam i pre par godina godina doneo pobedu svojoj zemlji u Bahreinu takođe na svetskom takmičenju. Veliko hvala mom timu i Hondi na neumornom radu, mojim partnerima, porodici i najboljim navijačima na svetu – uspeli smo“, izjavio je Borković posle trke.

Ovo je Borkovićev drugi FIA Svetski podijum, čineći ga prvim Srbinom da ovo postigne. Ovog vikenda, Dušan se istakao kao najbrža fabrička Honda od tri koje su se takmičile.

U kvalifikacijama, Dušan je postigao impresivan rezultat izjednačivši vreme sa visokopozicioniranim šampionom iz Argentine, koji se smatra jednim od najboljih trkača sveta. Dušanova sposobnost da se takmiči na ovom nivou potvrđuje njegovu izuzetnu vozačku veštinu, a sada već i mentalnu snagu i iskustvo koje je razvio u svojoj bogatoj karijeri.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.