NARODNI MUZEJ Otvorena izložba radova Ivane Strugarević

Strugarevićeva je izložila slike koje su nastale u prethodnih sedam godina.  Izložba je otvorena do 21. maja 

09:30

08.05.2024

Podeli vest:

Radovan Đerić

U Narodnom muzeju Pančevo u utorak uveče otvorena je izložba pod nazivom Kretanje akademske slikarke Ivane Strugarević.

Strugarevićeva je izložila slike koje su nastale u prethodnih sedam godina.  Izložba je otvorena do 21. maja

Ivana Strugarević slikarka i dizajnerka iz Beograda nakon zaršene Škole za dizajn u Beogradu, diplomirala je scenografiju na Fakultetu za umetnost i dizajn (FUD) takođe u Beogradu, u klasi scenografa Miljena Kreke Kljakovića. Časove slikarstva, tokom fakulteta, pohađala je kod profesora Miloša Šobajića i Sava Pekovića.

Na Fakultetu za umetnost i dizajn 2010. godine, angažovana je na svom matičnom odseku, na predmetima filmska, pozorišna i TV scenografija. Do sada je realizovala preko 20 samostalnih izložbi, od kojih su neke bile u Galeriji Progres u Knez Mihailovoj u Beogradu, u Muzeju grada Perasta, Srpskom kulturnom centru u Puli, u Zavičajnom Muzeju u Rumi, Apolonijevoj palači u Sloveniji, zatim u Gradskoj galeriji Kotor, Gradskoj opštini Voždovac.

Takođe, švajcarska galerija Fragileexpress, Ivanu je uvrstila među umetnike koje zastupa, te se nekoliko njenih slika nalazi u njihovoj ponudi.

Učesnica je brojnih slikarskih saziva ali i različitih projekata, kao što su UNESCO projekat – Dani evropske baštine, Slikarska kolonija u organizaciji Istorijskog muzeja Srbije, Manifestacija „Rumsko kulturno leto“, zatim Manifestacija „Ljubav i moda“ u Galeriji 73.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.