KOVAČICA Dodeljene nagrade u okviru konkursa kovačičke gimnazije

10:00

10.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTVOK

U okviru konkursa koji je raspisala kovačička gimnazija a povodom 100 godina od rođenja slikara Martina Jonaša, u Galeriji naivne umetnosti dodeljene su nagrade za najbolje radove.

U prostorijama Galerije naivne umetnosti u Kovačici, dodeljene su  nagrade učenicima Gimnazije „Mihajlo Pupin“ u Kovačici, povodom konkursa na temu „Vek od rođenja Martina Jonaša“. Kako navodi profesorka ove obrazovne ustanove, Tatiana Brtkova, odzivom učenika su jako zadovoljni. Razlog dobrom odzivu je to, što u školi redovno imaju slične konkurse. Poslednji veliki konkurs je bio povodom obeležavanja 220 godina od osnivanja Kovačice. Učenici rado učestvuju na konkursima u kategorijama likovnih, literarnih radova, kao i multimedijalnih, kaže Brtkova.

Radovi učenika su izloženi u Galeriji naivne umetnosti. Autori najboljih radova dobili su nagrade a svi učesnici konkursa zahvalnice. Učenici su zajedno sa profesorima napravili i statuu Martina Jonaša, koju su poklonili ovoj kulturnoj ustanovi, kao znak dobre saradnje.

Saradnja između Gimnazije „Mihajlo Pupin“ i Galerije naivne umetnosti će se nastaviti još dugi niz godina, navodi direktorka kovačičke galerije, Ana Žolnaj Barca.

(Pančevac/RTVOK)

ČITAJTE U PANČEVCU Kiš: 25 godina od bitke na Košarama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.